Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Mam pytanie odnośnie tematu.
Wyczytałem, że są do OpenTTD patche chociażby jak "patch Heightmap", oczywiście nie wiem gdzie to znaleźć. Do tego aby stworzyć taką mapę potrzebne będą oryginalne zdjęcia rejonu właśnie w postaci mapy wysokośći (Heightmap). Czy ktoś wie jak to działa i gdzie to można znaleźć???
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
Mapa wysokości jest plikiem stworzonym w programie graficznym,nie wiem jak to nazwać ale wysokość albo jest oznaczana przez jasność albo przez cusik tam innego.(czyli np bialy - gora,czarny - woda)
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Google maps chyba udostępnia coś takiego.
Liczba postów: 2
Tak jak piszesz Shoter, jest to mapa posiadająca tylko odcienie szarości (od czarnego do białego), im wyżej tym jaśniej, natomiast poziom zero (poziom morza, lub do czego tam się odnosimy) jest czarny.
Na google maps nic takiego nie znalazłem, ale dzięki Rysh za podpowiedź, właśnie ściągam Google Earth i zobaczę tam.
Tylko nawet jak już gzieś to znajdę w dalszym ciągu pozostanie kwestia przekonwertowania tego na mapę OpenTTD

Jak by nie było plotki głoszą, że patche to umożliwiające istnieją, zresztą wystarczy zagrać z mapy wysokości i od razu rzuca się w oczy niesamowita precyzja konturów jak i wysokości w stosunku do oryginalnego obszaru ziemi...
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Liczba postów: 5
Sorki, że odgrzebuję stary temat, ale tutaj macie rozwiązanie:
http://openttd.prochy.pl/thread-733.html