|
Mapa Polski 2048x2048
|
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
08-04-2010, 01:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2012, 12:16 przez Pawilonek.)
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
Ładnie, choć ja bym ją jeszcze podrasował ;]
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 22
z mapą Piranhi spotkałem się po raz pierwszy chyba ponad rok temu i byłem nią zafascynowany. Wg mnie najlepsza mapa z jaką miałem do czynienia
szkoda tylko że miasta nie są na siatce 3x3:/
Liczba postów: 278
Liczba wątków: 8
Jak wyżej. Mapkę już daaaawno temu widziałem (na zamkniętym już forum), tutaj też się przewinęła. Co tu dużo mówić, mapa jest kapitalna, szkoda tylko że ma te grafiki przedsiębiorstw i przez to nie jest kompatybilna z PKP-Setem
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Czy znacie i możecie podać linki do innych map z Polską w roli głównej, które byłyby bardziej kompatybilne z OpenTTd 1.0 ?
Liczba postów: 12
Ja właśnie przerabiam "piranię" tak żeby wykorzystywała nowinki ottd 1.0, plus dorzucam przedsiębiorstwa z FIRS. jak skończe to ją tu wrzucę.
Ja dzisiaj wykonałem mapę zatoki gdańskiej, całkiem realistyczna, może dokładność położenia miast i rzek nie jest stu procentowa, ale mnie osobiscie się podoba. Czekam na Wasze komentarze. Ta mapa jest glownie do rozwoju komunikacji, nie towarów. jest na niej pare farm i 2 fabryki więc szału nie ma  Wielkość: 1024:1024
http://w506.wrzuta.pl/plik/4A1QaBueqT6/hel
Fotki:
http://img840.imageshack.us/f/hel1.jpg/
http://img256.imageshack.us/f/hel2.jpg/
o kurcze super już sciągam
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
spoko! tylko daj jeszcze polaczenia drogowe, skoro 6 miast jest polaczonych to czemu nie reszta? tyle odemnie
19-09-2010, 07:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2010, 07:58 przez KOZACKI BOHUN.)
niecierpie miast bez siatki:/ możnaby jeszcze np dodać realne przedsiębiorstwa z trójmiata to tyle co bym zmieniał reszta super
Cytat:spoko! tylko daj jeszcze polaczenia drogowe, skoro 6 miast jest polaczonych to czemu nie reszta? tyle odemnie
Ja wlasnie miałem na myśli żeby samemu poprowadzić ulice w czasie rozgrywki, a połączyłem pare miast, bo w nich były dwu-pasmówki, a w czasie rozgrywki ciężko by było wyburzyć pół miasta na rzecz ulicy.
Cytat:niecierpie miast bez siatki:/ możnaby jeszcze np dodać realne przedsiębiorstwa z trójmiata to tyle co bym zmieniał reszta super
Szukałem po necie stronek z wypisanymi przedsiębiorstwami, ale nic nie znalazłem. Może jak Wy coś znajdziecie, powiedzcie a zrobie aktualizację.  Ciesze się że wam się podoba
co do przediśbiorstw:
http://www.pomorskiefirmy.pl/biznestop/index.htm
wystarczy te największe umieścić
tak, tylko, że jak już będą te przedsiębiorstwa, to nie ma skąd do nich dowozić ładunków. Np do huty potrzeba rudy, a takowej nie ma na pomorzu.  Chyba, że w rogu mapy na wodzie zrobi się taką wysepkę na której byłyby te kopalnie itd, czyli tak jakby z dalekich krajów dowożone byłyby statkami towary. Nie wiem, doradzajcie. ps połączyłem już te miasta ulicami. Jak już będzie dopięte na ostatni guzik to wrzuce to na wrzutę.
moje skromne sugestie
1. Miasta na siatce 3x3 sporo roboty i grzebania ale no ja nie potrafie grać jak tego nie będę miał:p
2. Możnaby bardzej naturalnie zrobić te wzniesienia znaczy się troche je dopieścić
3. Nie wiem co to jest te takie rzeczki jakby w kratke to bana są?
4. Gdzie jest Sopot i Gdynia?
5. Dobrym pomysłem jest tak jak piszesz zrobienie małej wysepki z rudą i np ropą dla lotosu
Cytat:4. Gdzie jest Sopot i Gdynia?
Gdynia już jest, zrobiłem tak, żeby naturalnie i realnie wyglądało, bo nie chciałem, żeby to była mapa 2048x1024, wtedy zmieściłbym sopot i Gdańsk, nawet Tczew chyba. Nie chce mi się tyle w to bawić narazie, może moja następna mapa taka będzie.
Cytat:1. Miasta na siatce 3x3 sporo roboty i grzebania ale no ja nie potrafie grać jak tego nie będę miał
Hmm, właśnie zachorowałem i będę mieć troche czasu na zabawę, zobacze co sie da zrobic.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
Tylko się nie śmiać proszę, bo w kwestii downloadowania dodatkowego contentu jestem noga troszkę.
Ściągnąłem pliki, żeby obczaić tą mapkę i może też pograć na niej, ale nie wiem jak ją uruchomić w grze. Jakieś ReadMe dla noobka? Będę wdzięczny.
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
(14-10-2010, 19:50)pikpok napisał(a): Tylko się nie śmiać proszę, bo w kwestii downloadowania dodatkowego contentu jestem noga troszkę.
Ściągnąłem pliki, żeby obczaić tą mapkę i może też pograć na niej, ale nie wiem jak ją uruchomić w grze. Jakieś ReadMe dla noobka? Będę wdzięczny.
Tutaj jest zamieszczony plik z mapką i readme, lecz nie udało mi się dokończyć wyglądu wzgórz :/ przepraszam, urwanie głowy w szkole. Jak macie czas i chęci to bawcie się, przerabiajcię tę mapę, zobaczymy jak będzie wyglądać ;p
http://w867.wrzuta.pl/plik/915S70EYFoL/hel_upload
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
Szkoda, że Misieq666 nie zaktualizował mapy Piranhy (jeszcze?). Byłoby miło.
Liczba postów: 5
Właśnie się zastanawiam czy ruszy coś w tym temacie??
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|