OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
Klany OTTD - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Klany OTTD (/showthread.php?tid=124)

Strony: 1 2

Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 05-11-2008

Kiedyś już o tym pisałem, ale napisze jeszcze raz, co myślicie o zakładaniu klanów i organizowaniu turniejów na serwerze?, wiem trudna sprawa, ale do zrealizowania.

Powiedzmy klany po 4 osoby w team play, które grają przeciwko 4 innym osobą z innego klanu, ustawia sie 2 firmy, tak aby inni nie dołączali, jedynie co to mogą obserwować rozgrywkę, organizowało by się turniej powiedzmy raz na miesiąc tak jak wszyscy by mieli czas mapka duża 1,024x1,024 i gramy Smile najlepiej było by to zorganizować na temperaturze, prawdopodobnie nie byłoby lagów Smile

RE: Klany OTTD - samorajp - 05-11-2008

openttd.prochy.pl jest klanem. kuklus klanem ;]

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 05-11-2008

hehe Tongue no w sumie jedna wielka mafia Tongue

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 05-11-2008

tak ogólnie to żarty żartami, ale ja chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat Smile rzecz jasna pomysł można zmodyfikować tak aby przyjął on inną formę, może macie jakieś inne propozycje? Smile

RE: Klany OTTD - Sander - 06-11-2008

Ee.. Jak dla mnie to troche zjebana sprawa ;] Ogolnie ottd nie jest gra dysponujacymi takimi mozliwosciami rozgrywki to nie wow czy dota ;] Nie wiem moze sie myle, ja gram w ottd z zamilowania i sentymentu Smile Jakos rozrywka klanowa itd po 1 wydaje mi sie zbyt dlugo terminowa i ogolnie chybiona Smile

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 06-11-2008

Hm jest to o tyle kłopotliwa sprawa, iż każdy klan musiałby posiadać swoją stronkę i ją prowadzić, ja również gram z zamiłowania i sentymentu, ale zależy mi także aby gra zyskiwała na popularności Smile może daleko jej np. do Americans Army czy innych typów gier gdzie istnieją rozgrywki klanowe, ale wcale nie powiedziane iż w przyszłości nie doczekamy się tego rodzaju pojedynków w OTTD Smile jedno jest pewne rozwój takiej idei zależałby od zaangażowania początkowo kilkunastu osób, a następnie wszystkich graczy jakby im to przypadło do gustu podczas obserwacji Smile

Szczerze mowiac ... fajny masz plan, ale to wyjdzie jak autostrada zachod-wschod na olimpiade w moskwie. Ta gra graficznie jest zacofana, ludzie nie chca ogladac grafiki 256 kolorowej. W erze Wowa/Doty , Csa, AA itd to OTTD ma szanse zablysnac jak kaczynski w klubie gigantow

Ja trzymam kciuki za to iż kiedyś taki plan się ziści Smile Gra jest stara, ale sądzę, że jej graczy będzie przybywało jak zobaczą, że przeżywa ona swój Renesans Smile w przeszłości grało w nią sporo graczy, teraz też tak jest i ci co grają wciągają w to innych, którzy też jak poczują bluesa się wciągną Smile prędzej czy później plan klanów być może się ziści i wtedy najlepiej będzie prosperować ten klan, który pojawił się jako pierwszy, faktycznie może miewać momenty, że będzie raz gorszy raz lepszy, ale i tak wszyscy gracze będą mieli tą świadomość, iż powstał jako pierwszy Smile

Widac ze jestes na tyle mlody zeby nie rozumiec podstaw gospodarki rozrywkowej Smile

Tu nie chodzi o podstawy gospodarki rynkowej, raczej o pomysł i zaszczepienie go w świadomości innych jak również o to, iż mogą to być prognozy na przyszłość związane z OTTD

RE: Klany OTTD - Sander - 07-11-2008

ROZRYWKOWEJ <= roznica

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 07-11-2008

wybacz drobna pomyłka Tongue, ale nieważne jak by to nazwać może to być prognoza na przyszłość Smile

RE: Klany OTTD - Mouse - 08-11-2008

nie wyobrazam tego sobie nadluzsza rozgrywke... pomyslcie sami jak wszyscy co by chcieli tak zagrac musieliby sie zmobilizowac, taka wiesz... jedna duza synchronizacja.
Na dluzszej rozgrywce wygladaloby to tak, ze ekipa 4 osob by zaczynala, grala ok 2h a potem towarzystwo sie wykruszy i bedziemy grac 2 x 2 z tym, ze osoby beda sie po prosu zmieniac w czasie Big Grin

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 08-11-2008

Tak Mouse masz racje jedna duża synchronizacja, jednak co do samej już gry to się tak ugadujemy, jak każdy by miał wolne i zgrali się w czasie Smile przykład gry podany przeze mnie jest czysto teoretyczny i wcale nie powiedziane to musi być 4 x 4 może być nawet 2 x 2. To wszystko zależy jak dany klan umówi się na pojedynek z innym klanem, ale nie ulega wątpliwości iż na początku musiały by zaistnieć 2 klany aby pomysł zaczął wchodzić w życie. Filozofia klanu jest na tyle fleksyjna, iż nie polega tylko na pojedynkach, również na ćwiczeniu rozmaitych wariantów między jego członkami. Do tego można rekrutować nowych graczy sprawdzając ich możliwości a ogólniej ujmując zmieniać skład jeżeli ktoś wypadnie. Jak i wiele innych rzeczy Smile Pomysł jest naprawdę dobry, jednak z jego realizacją może być trudniej Tongue

RE: Klany OTTD - Mouse - 08-11-2008

Z Twojej wypowiedzi wynika, ze chcesz zrobic STALE klany. Przynajmniej tak mi sie wydaje...
ale z drugiej strony jest fajnie tak jak jest. Zawsze ktos przejmie po tobie firme, zreszta TEAMS nie jest ustawiony na konkurowanie tylko na granie w druzynach.

RE: Klany OTTD - Sander - 09-11-2008

imo pomysl jest fail.. ostro fail Smile i ogolnie nie widze w tej grze niczego na + do rozgrywek druzynowych o ktorych nie da sie powiedziec troche wiem

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 13-11-2008

Tak Mouse chodziło mi o stałe klany, wiesz Sander pomysł jak pomysł, tobie się nie podoba i szanuje twoje zdanie, ale może są tacy, którym by się on spodobał Smile A z tą drugą częścią twojej wypowiedzi się nie zgadzam wystarczy spojrzeć właśnie na serwer Teams Tongue

RE: Klany OTTD - Sander - 13-11-2008

Sluchaj, zeby byly klany, to musza miec, cel, zeby byl cel, musza byc sponsorzy, zeby byli sponsorzy musi byc jakies zainteresowanie, a zeby bylo zainteresowanie musi byc "widownia" zeby byla widownia musi byc cos co sie bedize podobac, a niestety openttd nawet w 2% nie spelnia polowy aktulanych wymagan. Mi sie pomysl nie tyle co nie podoba co uwazam go za bezsensowny

RE: Klany OTTD - Mouse - 13-11-2008

Czemu musza byc sponsorzy? Taki sobie TEAMS... zarabia? reklamuje cos? Nie. Nie musi byc sponsorow, np ja wszystko co robie, robie dla przyjemnosci i sie ciesze, ze jakos moge pomoc, ze wspieram cos, co mi sie podoba.
Tak samo klany, chcesz - zrobisz, kwestia dogadania sie z innymi czlonkami.
Cytat:a zeby bylo zainteresowanie musi byc "widownia" zeby byla widownia musi byc cos co sie bedize podobac
Po co widownia? starczy jak konkurencja patrzy jak dostaje w dupe Tongue czysta satysfakcja. Mi sie to podoba i dlatego gram...
Celem jest rozgromienie przeciwnika, jesli to niemozliwe to oddalenie sie na wykresach/statystykach. Czyz nie tak gramy do tej pory?

RE: Klany OTTD - KJ(KeyJey)[PL] - 13-11-2008

Oj Sander Sander ja podaję pomysł i mam nadzieję, że się ktoś dołączy, faktycznie nie wiem czy to wypali, cel już jest nazywa się no właśnie jakby nazwać taki klan podstawowa rzecz Tongue sponsorzy a po co sponsorzy ich zostaw w spokoju, chodzi o członków klanu i ich zainteresowanie grą oni wszystko wprowadzają w życie, zainteresowanie owszem liczy się ale, zanim się je zdobędzie musi coś powstać z niczego, rzeczywiście może to być niewypał, ale co będzie jeżeli się okaże, że jednak wypaliło? ok tobie się nie podoba, ale innym graczom hmm no właśnie zapraszam do dyskusji Smile P.S. Mouse odpowiedział ci na resztę Tongue