![]() |
|
Powódź - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Pomoc (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: Powódź (/showthread.php?tid=2001) Strony:
1
2
|
Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 Witajcie. Taka rzecz jeszcze mi się nie zdarzyła. Gram sobie w innej części mapy a tu nagle komunikaty. Pociąg 9 ma błędną stację, Pociąg 6 ma błędną stacje. Lekki szok co się dzieje. Jak zobczyłem co to aż mnie zatkało RE: Powódź - Sander - 26-11-2016 Hej Ktory serwer? RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 To prywatnie w domu.. Zrobiła się wyrwa w jednej ze ścian RE: Powódź - Nadświetlny - 26-11-2016 Co do wody to lepiej nie graj na mapach na wysokości poziomu morza. Jak już to poziom wyżej. RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 Zagrałem na gotowym scenariuszu. I nawet krajobrazu nie odtykałem bo nie było potrzeb. Gram dalej zobaczę co będzie. Może w grze da się to jakoś osuszyć. Co prawda będzie mnie to trochę kosztować a firma nie jest wielka a scenariusz mały - 64x64. RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 Ten scenariusz to chyba tak ma. Teraz wywaliło z drugiej strony mapy. Dziwne dla mnie ten scenariusz traci sens. RE: Powódź - Damgam - 26-11-2016 Masz zarobić jak najwięcej zanim Ci mape zaleje
RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 No to jest chore. Te miasta chyba specjalnie są w tych suchych dokach. Na 6 miast 3 już zalane. Jedno już powoli odbudowuje. RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 I 4 do kolekcji. I poszła huta w p..... d... RE: Powódź - jakubg1 - 26-11-2016 Niestety tak bywa gdy zaprasza się grieferów. Ale mam jedną radę: Nie buduj na poziomie morza. RE: Powódź - gustlik - 26-11-2016 (26-11-2016, 13:11)pablo7602 napisał(a): No to jest chore. Te miasta chyba specjalnie są w tych suchych dokach. Na 6 miast 3 już zalane. Jedno już powoli odbudowuje. To nie jest chore, tylko trochę niezgodne z rzeczywistością pod względem skutków zalania. Kiedyś dla sprawdzenia możliwości zalewania terenów i obiektów w "Open", zbudowałem na poziomie morza drogę i zorganizowałem ruch autobusów. Gdy woda zalała sama drogę, ta po prostu zniknęła, ale zalanie autobusów spowodowało, że pojazdy zaczęły w kontakcie z wodą wybuchać. Spalone wraki po chwili znikały. Ogólnie – skutek jest taki, jak w przypadku np. wypadku pojazdu drogowego z kolejowym. Mechanizm jest taki sam przy okazji każdej katastrofy komunikacyjnej możliwej w "Open". RE: Powódź - pablo7602 - 26-11-2016 To na scenariusz jest krzyż zrobiony z kanałów.. Usuwam go i tamtędy puszczam ruch. RE: Powódź - LaChupacabra - 27-11-2016 Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje. Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś . Mógłbyś podać nazwę tego scenariusza?
RE: Powódź - pablo7602 - 27-11-2016 Wyrywy robią się same. Odszedłem na chwilę od kompa wracam a tu zalane. Teraz zrobiłem wały przeciw powodziowe może to uratuje 2 ocalałe miasta. Scenariusz The Polder with industrial v1.0 RE: Powódź - Nadświetlny - 27-11-2016 (27-11-2016, 02:09)LaChupacabra napisał(a): Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje. Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś Chodzi ci o scenariusz The Flood? RE: Powódź - pablo7602 - 27-11-2016 Powoli odbudowuje RE: Powódź - Nadświetlny - 27-11-2016 Skąd ten brakujący GRF masz? Bo zachciało mi się mapkę pobrać i jednego brakuje. RE: Powódź - pablo7602 - 28-11-2016 Wyskoczył mi komunikat. Brakujące GRF zostały wyłączone. RE: Powódź - Mouse - 28-11-2016 Może po prostu miasto się rozrasta i wyrównuje teren? RE: Powódź - jakubg1 - 29-11-2016 Niemożliwe. Jeśli jest budowana droga to ona jest budowana jako pochyła, a jeśli stawiany jest tam budynek to jest on budowany na sławnych już "fundamentach". |