Powódź
Witajcie. Taka rzecz jeszcze mi się nie zdarzyła. Gram sobie w innej części mapy a tu nagle komunikaty. Pociąg 9 ma błędną stację, Pociąg 6 ma błędną stacje. 
Lekki szok co się dzieje. Jak zobczyłem co to aż mnie zatkało

Załączone pliki Miniatury

Hej

Ktory serwer?
To prywatnie w domu.. Zrobiła się wyrwa w jednej ze ścian
Co do wody to lepiej nie graj na mapach na wysokości poziomu morza. Jak już to poziom wyżej.
Zagrałem na gotowym scenariuszu. I nawet krajobrazu nie odtykałem bo nie było potrzeb. Gram dalej zobaczę co będzie. Może w grze da się to jakoś osuszyć. Co prawda będzie mnie to trochę kosztować a firma nie jest wielka a scenariusz mały - 64x64.
Ten scenariusz to chyba tak ma. Teraz wywaliło z drugiej strony mapy. Dziwne dla mnie ten scenariusz traci sens.

Masz zarobić jak najwięcej zanim Ci mape zaleje Tongue
No to jest chore. Te miasta chyba specjalnie są w tych suchych dokach. Na 6 miast 3 już zalane. Jedno już powoli odbudowuje.

I 4 do kolekcji. I poszła huta w p..... d...

Niestety tak bywa gdy zaprasza się grieferów. Ale mam jedną radę:
Nie buduj na poziomie morza.
(26-11-2016, 13:11)pablo7602 napisał(a): No to jest chore. Te miasta chyba specjalnie są w tych suchych dokach. Na 6 miast 3 już zalane. Jedno już powoli odbudowuje.

To nie jest chore, tylko trochę niezgodne z rzeczywistością pod względem skutków zalania. Kiedyś dla sprawdzenia możliwości zalewania terenów i obiektów w "Open", zbudowałem na poziomie morza drogę i zorganizowałem ruch autobusów. Gdy woda zalała sama drogę, ta po prostu zniknęła, ale zalanie autobusów spowodowało, że pojazdy zaczęły w kontakcie z wodą wybuchać. Spalone wraki po chwili znikały. Ogólnie – skutek jest taki, jak w przypadku np. wypadku pojazdu drogowego z kolejowym. Mechanizm jest taki sam przy okazji każdej katastrofy komunikacyjnej możliwej w "Open".
To na scenariusz jest krzyż zrobiony z kanałów.. Usuwam go i tamtędy puszczam ruch.
Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje.  Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś Smiley60 . Mógłbyś podać nazwę tego scenariusza?
Wyrywy robią się same. Odszedłem na chwilę od kompa wracam a tu zalane. Teraz zrobiłem wały przeciw powodziowe może to uratuje 2 ocalałe miasta. 

Scenariusz The Polder with industrial v1.0

(27-11-2016, 02:09)LaChupacabra napisał(a): Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje.  Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś Smiley60 . Mógłbyś podać nazwę tego scenariusza?

Chodzi ci o scenariusz The Flood?
Powoli odbudowuje

Skąd ten brakujący GRF masz? Bo zachciało mi się mapkę pobrać i jednego brakuje.
Wyskoczył mi komunikat. Brakujące GRF zostały wyłączone.
Może po prostu miasto się rozrasta i wyrównuje teren?
Niemożliwe. Jeśli jest budowana droga to ona jest budowana jako pochyła, a jeśli stawiany jest tam budynek to jest on budowany na sławnych już "fundamentach".

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord