Jak zaczynacie?
Cześć, jestem nowy na forum i mam na imię Michał. Nikomu nie będę pisał jakim wielkim fanem TTD jestem od dawnych lat ale napiszę, że dziesiątki godzin spędzone z tą serią utwierdziły mnie w fakcie, że ta gra to jedna z najlepszych gier ekonomicznych w historii.

Zacząłem temat ponieważ ciekawi mnie jak zaczynacie nową mapę?
Ja robię tak: sortuje miasta po liczbie ludności i stawiam przystanki autobusowe zaczynając od największych miast. Następnie łącze miasta koleją i w następnej kolejności łącze fabryki.

Od dawna stosuje również trik z lotniskami, stawiam je na początku gry co od razu przynosi bardzo duży zarobek. Lotnisko dobrze połączyć z przystankiem autobusowym wtedy pasażerowie będą zabierani przez samoloty.

Inwestowanie w lotniska jest chyba najbardziej opłacalną rzeczą w grze.
Osobiście uważam że lepszy start zapewnia dobra sieć kopalni które zasilają elektrownie, wszystko oczywiście za pomocą pociągów. Samoloty to dość łatwy sposób na zarobek bo są szybkie i naprawdę można zarabiać olbrzymie ilości pieniędzy za jeden przelot, ale trzeba pamiętać że to troszkę ułatwianie rozgrywki.
Dlatego też na większości naszych serwerów opcja budowania samolotów jest wyłączona...
(07-04-2014, 11:37)Kluczusio napisał(a): Osobiście uważam że lepszy start zapewnia dobra sieć kopalni które zasilają elektrownie, wszystko oczywiście za pomocą pociągów. Samoloty to dość łatwy sposób na zarobek bo są szybkie i naprawdę można zarabiać olbrzymie ilości pieniędzy za jeden przelot, ale trzeba pamiętać że to troszkę ułatwianie rozgrywki.

Ciekawa sprawa z tymi kopalniami, zwrócę na to uwagę. A może jeszcze jakieś taktyki na szybki start ? Smile

(07-04-2014, 11:47)showman napisał(a): Dlatego też na większości naszych serwerów opcja budowania samolotów jest wyłączona...

Super że gracie multiSmile W takim razie mam kilka pytań co do wspólnej gry.
-Można się z Wami jakoś umówić?
-Ile czasu trwa rozgrywka, czy zapisujecie gre i kontynuujecie?
-Ile osób grywa?
-Żeby wbić na serwer potrzebne są jakieś dodatki do gry, mody?
Nasze serwery są ogólnie dostępne 24/7 nie potrzeba żadnych dziwnych dodatków do gry, wszystkie GRF-y aktywne na serwerach są do pobrania z poziomu gry i nie stanowi to żadnego problemu. Największa frekwencja na serwerach jest zazwyczaj wieczorami i w weekendy, umawiać się nie trzeba wystarczy wejść i grać. Jeśli chodzi o czas rozgrywki i inne tego typu szczegóły polecam temat NASZE SERWERY tam jest wszystko opisane.
Ja dokladnie tak jak kolega napisal, czyli Wungiel Wink Na Firsie zazwyczaj ropa Smile

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord