(28-06-2015, 11:33)jakubg1 napisał(a): W rzeczywistości składy są krótkie. W OpenTTD takiego ograniczenia nie ma. Można tam puścić skład 25 wagonów. I co wtedy?
I wtedy elektrowóz ma przewagę nad spalinowozem lub parowozem ponieważ wszystkie wagony mają ogrzewanie.
Chwalić się 200 postami a tak perfidnie je nabijać
Tadeusz w gąszczu miliardów postów nie mogę znaleźć reguł wymiarów przyjętych w tym siecie. Dobrze byłoby przypiąć na początku jakiś odnośnik z szablonami i zasadami przeliczania rzeczywistych metrów na piksele tutaj.
29-06-2015, 10:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2015, 10:31 przez jakubg1.)
(28-06-2015, 22:07)matfre96 napisał(a):
(28-06-2015, 11:33)jakubg1 napisał(a): W rzeczywistości składy są krótkie. W OpenTTD takiego ograniczenia nie ma. Można tam puścić skład 25 wagonów. I co wtedy?
I wtedy elektrowóz ma przewagę nad spalinowozem lub parowozem ponieważ wszystkie wagony mają ogrzewanie.
Nie kłóćmy się, po prostu limit ogrzewania jak dla mnie jest ok.
Z tym MR/MRD jest problem, bo muszę narysować 64 sprity. Osobno oba człony (mają inny układ drzwi), światła białe/czerwone, otwarte drzwi... To wszystko zabiera czas, a każdy element różni się tylko szczegółami. Więc nie wiem, czy dzisiaj wszystko uda mi się zrobić. W drugim temacie załączam prace z rysowania szynobusu.
30-06-2015, 11:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2015, 11:20 przez jakubg1.)
Wygląda na to, że pojedynczy człon MR/MRD powinien mieć aż uwaga... 32 sprity Tego już się nie da ogarnąć, bo sprity trzeba robić co 11,25 stopnia. Więc po co dokańczałem ten szynobus? A wniósłby dużą pojemność, cargo_aging i znalazłoby się miejsce na bagaże. Za dużo pracy
No i oczywiście pewnie nie da się tego zrobić, ze względu na ograniczenia NGRF.
(30-06-2015, 11:19)jakubg1 napisał(a): Wygląda na to, że pojedynczy człon MR/MRD powinien mieć aż uwaga... 32 sprity Tego już się nie da ogarnąć, bo sprity trzeba robić co 11,25 stopnia. Więc po co dokańczałem ten szynobus? A wniósłby dużą pojemność, cargo_aging i znalazłoby się miejsce na bagaże. Za dużo pracy
No i oczywiście pewnie nie da się tego zrobić, ze względu na ograniczenia NGRF.
Nie wiem jak aż tyle naliczyłeś. Przecież on ma tylko 22 metry długości czyli jest krótszy od zwykłego wagonu, który ma 24,5m. Wystarczy 8 z zamkniętymi i otwartymi drzwiami.
(30-06-2015, 12:54)Walter Novotny napisał(a): Przecież on ma tylko 22 metry długości czyli jest krótszy od zwykłego wagonu, który ma 24,5m. Wystarczy 8 z zamkniętymi i otwartymi drzwiami.
Mi wychodzi 11 jednostek OTTD. Dokładnie tyle, ile skrajne człony 'kibla' w PKP Secie.
30-06-2015, 14:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2015, 14:37 przez jakubg1.)
Plus człony i czerwone światła. 8x2x2x2=64.
(Ponieważ TadeuszD się wtrącił, teraz myślimy, że wychodzi 64 jednostek OTTD. )
(30-06-2015, 14:35)TadeuszD napisał(a):
(30-06-2015, 12:54)Walter Novotny napisał(a): Przecież on ma tylko 22 metry długości czyli jest krótszy od zwykłego wagonu, który ma 24,5m. Wystarczy 8 z zamkniętymi i otwartymi drzwiami.
Mi wychodzi 11 jednostek OTTD. Dokładnie tyle, ile skrajne człony 'kibla' w PKP Secie.
Chyba wdało się pewne nieporozumienie.
Co do długości, to ze wzoru wychodzi, że człon powinien mieć 11/8. Ty narysowałeś 8/8, czyli jest za krótki.
Co do ilości potrzebnych sprite'ów, to zależy, co chcesz osiągnąć. Dla pojazdu 11/8 wystarczy 8 widoków (co 45 stopni) na każdy człon. Z tego, co widzę, to zakładasz też, że Twój szynobus będzie jeździł "rewersyjnie", tzn. raz członem MR a raz MRD do przodu.
P.S.
Przenieście dyskusję o MR/MRD do wątku Additional Set.
06-07-2015, 13:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 13:44 przez TadeuszD.)
(06-07-2015, 12:47)jakubg1 napisał(a): Tyle zmian, poprawionych bugów, a mamy się jeszcze bawić tą wersją z bugami?
Jak na razie, to bugów zgłoszono sztuk 1 (słownie: jeden). Zgłoszono też niezrównoważenie ładowności platform, ale to nie bug, a już na pewno nie krytyczny. Reszta to luźne sugestie i pomysły.
Zacząłem dziś rysować SM42 (wersja po modernizacji Newagu Gliwice - [LINK], bo bardzo mi się spodobała. Od niedawna takie lokomotywy prowadzą m.in. pociągi EIC na niezelektryfikowanych trasach. Mam nadzieję, że się przyda, postaram się do końca przyszłego tygodnia ją skończyć. Na razie wersja wciąż rozwojowa, liczę na uwagi i sugestie.
11-07-2015, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2015, 19:26 przez Walter Novotny.)
(11-07-2015, 19:12)101ksl napisał(a): ~
Moim zdaniem lokomotywa jest zbyt ciemna. Wydaje mi się, że kolorystyka taka jaką zastosowałem w dostępnej w grze SM42 w malowaniu PKP Cargo jest odpowiednia.
Było już wcześniej mówione, że (sam dlatego właściwie zaniechałem jej rysowanie), że zamiast SM42 PKP IC powinna pojawić się SU42 PKP IC. Chodzi o taką lokomotywę.
Z tą kolorystyką to bym się sprzeczał, bo wydaje mi się (podkreślam - wydaje), że nowe loki jednak inaczej wyglądają, niż te z Cargo. A co do SM42... Postaram się, ale nic nie obiecuję.
Platforma do przewozu samochodów trochę mija się z celem w ECS - pociąg długości 5 kratek na tej platformie zabiera 56 pojazdów, natomiast taka sama długość Kgns daje 208 pojazdów ładowności...
30-07-2015, 14:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2015, 19:12 przez gustlik.)
Pewien czas nie byłem aktywny na forum, teraz wróciłem.
Wspomniany rysunek SM42/SU42 w wersji zmodernizowanej dla PKP Intercity, najlepiej wykonać w oparciu o rysunek klasycznej SM42 dostępnej w PKP Set.
"Nowa" SM42 ma niższe pudła silników i nieco wyższy kiosk względem wersji przed modernizacją.
Sam planowałem zabrać się za wykonanie rzutu bocznego wspomnianej SM42. Chyba się za to zabiorę...
Jakiś czas temu usiłowałem wykonać rzut boczny "Darta" w oparciu o "Elfa". Poza tym próbowałem opracować rzut EN57AP (4 szt. zmodernizowano w 2014 roku w NEWAG dla Pomorza) – wieczorem wrzucę screeny z tych prób.
Zgadzam się, że prezentowana lokomotywa jest zbyt ciemna. Odcień niebieskiego mógłby być jaśniejszy. Mogę podać link do opisu modernizacji SM42 – tam są różne dane.