Balanced City Growth GS
Nie wiem, czy stosowaliście tego typu skrypt?
Ostatnio mnie zniesmaczyło, że trzy dorożki i dwa pocztyliony, o których w ogóle zapomniałem, rozdmuchały mi wieś do rozmiaru metropolii.
Pewnie nie jestem jedynym krzywiącym się na takie dziwactwa, stąd powstało wiele skryptów tiuningujących rozwój miast: RealGrowth, Neighbours Are Important, Balanced City Growth.
Ten ostatni udało mi się uruchomić z FIRS (z ECS nie bardzo działa mimo że ma taką opcję) i teraz okno miasta, do którego zaczynamy dostarczać pasażerów, wygląda tak:

[Obrazek: balancedcitygrowth.jpg]

Czteroliterowe skróty oznaczają towary, które trzeba przywieźć do miasta, aby się te miasta rozwijały (nie sugerować się "town is not growing" tylko napisem pod nazwa miasta, po lewej się rozwija, po prawej nie).
Trzy liczby określają:
"magazyn",
ilość towaru dostarczonego w tym miesiącu,
ilość towaru który trzeba dostarczyć w danym miesiącu, aby miasto się rozwinęło.

Wszystkie towary, których trzecia liczba jest >0 muszą być w tej ilości co miesiąc dostarczane.
"Magazyn" pozwala na uzupełnianie braków w danym miesiącu.
Nie trzeba dostarczać towarów bezpośrednio do miasta, wystarczy dostarczyć do zakładów znajdujących się pod zarządem danego miasta, np. węgiel do huty
(logiczne - miasta się rozwijają jak się przemysł rozwija).
Tym niemniej, przy losowym przemyśle, dobrze jest zmniejszyć koszty fundacji przemysłu, aby stać było chociażby na hotel lub mleczarnię.
I tak właśnie ustawiłem na moim serwerze PL-experimental2 - zapraszam do testów multi.

Wiadomości w tym wątku
Balanced City Growth GS - przez McZapkie - 08-02-2014, 18:09
RE: Balanced City Growth GS - przez Damgam - 08-02-2014, 19:25
RE: Balanced City Growth GS - przez speed_cars - 18-12-2014, 19:56
RE: Balanced City Growth GS - przez McZapkie - 10-02-2014, 23:42
RE: Balanced City Growth GS - przez Malix - 11-02-2014, 22:43
RE: Balanced City Growth GS - przez McZapkie - 15-02-2014, 01:35
RE: Balanced City Growth GS - przez Mouse - 18-12-2014, 23:16

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord