19-04-2014, 18:55
(19-04-2014, 17:31)KJ(KeyJey)[PL] napisał(a): Drugą sprawą trochę off-topikową jest CargoDist na wszystkich serwerach, osobiście uważam to za lekką przesadę tym bardziej, że ten dodatek zawiera moim skromnym zdaniem błędy w dystrybucji pasażerów i poczty. Mimo wydanych poleceń składy co ostatnio grając zaobserwowałem. Loki mimo wyraźnych poleceń na stacji głównej łączącej kilka miast ze Sobą, transferowały przewóz mimo tego, że ja im takiego polecenia nie wydałem, przez co gubiły się w załadunku i rozładunku co doprowadziło z czasem do korków na trasie mimo, iż było wyważona co do jednego składu i bez tego dodatku nigdy nie miałyby prawa się pojawić, pomijając fakt zarobkowy, który powinien windować cały czas w górę, a przez to poleciał w dół, co w normalnych realiach gry bez dodatku CargoDist nie miało by prawa się wydażyć.
It's not a bug, it's a feature
Chodzi o to, że niektórzy po prostu chcą jechać przez inne miasto i jest to całkiem realne - to oni wybierają swoją trasę, a nie Ty. Bez CargoDist pasażerów traktuje się jak bydło, nakazując im jechać na określoną stację i upychając w wagonach tak, żeby już nie było wolnych miejsc
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)