19-04-2014, 19:50
(19-04-2014, 18:55)pAter napisał(a):(19-04-2014, 17:31)KJ(KeyJey)[PL] napisał(a): Drugą sprawą trochę off-topikową jest CargoDist na wszystkich serwerach, osobiście uważam to za lekką przesadę tym bardziej, że ten dodatek zawiera moim skromnym zdaniem błędy w dystrybucji pasażerów i poczty. Mimo wydanych poleceń składy co ostatnio grając zaobserwowałem. Loki mimo wyraźnych poleceń na stacji głównej łączącej kilka miast ze Sobą, transferowały przewóz mimo tego, że ja im takiego polecenia nie wydałem, przez co gubiły się w załadunku i rozładunku co doprowadziło z czasem do korków na trasie mimo, iż było wyważona co do jednego składu i bez tego dodatku nigdy nie miałyby prawa się pojawić, pomijając fakt zarobkowy, który powinien windować cały czas w górę, a przez to poleciał w dół, co w normalnych realiach gry bez dodatku CargoDist nie miało by prawa się wydażyć.
It's not a bug, it's a featureChodzi o to, że niektórzy po prostu chcą jechać przez inne miasto i jest to całkiem realne - to oni wybierają swoją trasę, a nie Ty. Bez CargoDist pasażerów traktuje się jak bydło, nakazując im jechać na określoną stację i upychając w wagonach tak, żeby już nie było wolnych miejsc
To nie przyszłość to komputeryzacja, to nie pasażerowie wybierają tylko CargoDist niestety i nie zwiększa to realności gry, to zaraz doczekamy się aktualizacji, która nakaże rozładunek drewna czy innego surowca z transferem mimo, że nie ustawisz komendy w rozkładzie, to dodatek będzie wybierał za Ciebie co jest kompletnie niezrozumiałe bo idąc w myśl realizmu to jest strajk w tartaku czy w elektrowni to ludzie nie pracują i odmawiają przyjęcia całości surowca jaki transportujesz, co wpływa na income Twojej firmy, a idąc dalej to w pewnym momencie nic nie zbudujesz bo tzw "ludzie" będący w miastach i fabrykach nie dadzą Ci zarobić, a Twoja firmę szlak trafi i to ma być realizm sterowany przez CargoDist?

McZapkie widać nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź. Nie musisz mi tłumaczyć na czym polega CargoDist bo testowałem go nim pojawiłeś się na forum i zanim był on dostępny dla graczy tutaj. Nie potrzebuje tutoriali po prostu jestem anty odnośnie tego dodatku. Szanuje zdanie tych co go popierają, ale niech inni też mają na uwadze, że są też przeciwnicy tego rodzaju tworów i ja się do nich zaliczam.
Po prostu z żalem patrze na takie twory bo niszczą ducha tej gry, to nigdy nie będzie realizm, mimo, że wszyscy do tego by chcieli, ale zawsze to będzie tylko gra, a takie dodatki, po prostu niszczą całą zabawę i niweczą cały trud jaki włożyło się w budowę magistrali pasażersko-pocztowej. Gdyby jeszcze mieć jakiś wpływ na dystrybucję czy załadunek, byłoby ok, ale tym steruje cfg co jest kompletnie bez sensu. Tylko patrzeć jak wprowadzą to odnośnie przemysłu i już nic nie zarobisz
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Chodzi o to, że niektórzy po prostu chcą jechać przez inne miasto i jest to całkiem realne - to oni wybierają swoją trasę, a nie Ty. Bez CargoDist pasażerów traktuje się jak bydło, nakazując im jechać na określoną stację i upychając w wagonach tak, żeby już nie było wolnych miejsc