21-04-2014, 17:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2014, 17:11 przez KJ(KeyJey)[PL].)
(21-04-2014, 15:27)niemiec napisał(a): KJ, ale co za problem masz ze zrobieniem rozkazów z pominięciem stacji B? Nie rozumiem Twojego problemu. W ustawieniach CargoDist jest jeszcze parametr dot. udziału w zyskach transferów. Nad nim trzeba by jakoś popracować.
Przecież wiesz, że jestem anty i uwielbiam marudzić

(21-04-2014, 16:28)TadeuszD napisał(a):(21-04-2014, 14:43)KJ(KeyJey)[PL] napisał(a): Przykładowo linia "A-> B -> C". Na stacji A skład ładuje według wytycznych, ustawionych przeze mnie nie przez CargoDista. Na stacji B zaczynają się schody bo nieważne jak ustawię polecenia i tak skład zarabia różnie od małych kwot do dużych i za chiny nie chce spełnić mojego żądania odnośnie pełni załadunku i wyruszenia do stacji C...
KJ, Twój problem bierze się z tego, że próbujesz wozić pasażerów po staremu - załadować jak bydło do wagonów i wywozić ich jak najdalej, tam gdzie Ty chcesz. Tymczasem w CargoDist jest bardziej zgodnie z rzeczywistością, bo to pasażerowie decydują, gdzie chcą dojechać.
Załóżmy, że chcesz dojechać do Warszawy, więc wsiadasz do pociągu Gdynia-Zakopane przez Warszawę. Wyobraź sobie swój poziom wk...wienia, gdyby konduktor zapowiedział Ci nagle, że wysiadanie w Warszawie jest zabronione, bo PKP chce więcej zarobić i wszystkich wozi aż do Zakopanego...
No dobra dobra Tadeusz niech Sobie decydują, ale ja i tak ich będę targał gdzie uważam za stosowne
z pominięciem CargoDista :>
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)