04-10-2014, 13:56
(03-10-2014, 13:53)mr_tom napisał(a): A jak jest ustawione na Twojej mapie Polski, czy może to jest zależne od ustawień w samym programie?U mnie włączone jest dla wszystkich. Ustawienie zależy od serwera (przy grze singleplayer można sobie zmieniać w trakcie).
(03-10-2014, 13:53)mr_tom napisał(a):Jeśli posiadasz umiejętność programowania w C++ i wolny czas, to jak najbardziej.(03-10-2014, 13:24)McZapkie napisał(a): w openttd nie ma takiego czegoś jak w starym dobrym RRT - rozbudowy funkcjonalności stacji. A szkoda, przydałby się taki mod, np. postawienie hotelu zwiększa ocenę stacji.A myślisz, że jest to wykonalne?
Ja nie posiadam

(03-10-2014, 13:53)mr_tom napisał(a): A do czego to mogę wykorzystać, bo jakoś nie do końca rozumiem.Skrypty się wykorzystuje do tego, co wymyślił twórca skryptu - możliwości jest tyle ile możliwości programowania czyli olbrzymia liczba. Przed ściągnięciem można przeczytać krótki opis. Są skrypty modyfikujące wzrost miast, są skrypty "zadaniowe" do serwerów konkursowych, itp.
Co do wiaduktów/estakad to nie rozumiem o co chodzi.
Wiadukt to most nie nad rzeką. Normalna sprawa.
Może chodzi o mury oporowe? To jest w standardzie openttd.
One same powstają, gdy się buduje wzdłuż stoku, a nie po płaskim. W starym ttd tego nie było.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)