06-10-2014, 13:12
C++ zacząłem się powoli uczyć, z czasem kiepsko, ale nie wykluczam, że za jakiś czas będę starał się coś popełnić. Nie ukrywam, że w pierwszej kolejności chciałbym wprowadzić kilka mechanizmów znanych mi z RRT2 np. dodatkowe budynki w obrębie stacji modyfikujące ceny przewozów.
Z tymi wiaduktami to częściowo mi odpowiedziałeś, a częściowo sam znalazłem odpowiedź jak zrobiłem most na lądzie i wyszła mi estakada.
A co do skryptów to one są włączane na etapie tworzenia scenariusza? Bo np. na Twojej mapie kontrola wzrostu miast działa, a w losowe generowanej mapie już nie.
Daruj jeśli niektóre pytania są oczywiste, ale z moim angielskim czytanie OpenTTD wiki nastręcza pewnych problemów.
Z tymi wiaduktami to częściowo mi odpowiedziałeś, a częściowo sam znalazłem odpowiedź jak zrobiłem most na lądzie i wyszła mi estakada.
A co do skryptów to one są włączane na etapie tworzenia scenariusza? Bo np. na Twojej mapie kontrola wzrostu miast działa, a w losowe generowanej mapie już nie.
Daruj jeśli niektóre pytania są oczywiste, ale z moim angielskim czytanie OpenTTD wiki nastręcza pewnych problemów.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)