24-05-2009, 18:32
Ja z tego zrozumialem tyle: wybudowales stacje kolejowe i dookola nich droge. tak zrobiles w kilku miastach, stacje byly puste, nic do nich nie dojezdzalo, dopiero w pozniejszych latach budowales tory i puszczales ruch.
Jesli dobrze zrozumialem to powiem Ci jak ja to kiedys robilem. Podczas budowania dlugiej linii (przez cala mape) budowalem takze stacje przy kopalniach ale laczylem je z magistrala max po 3 latach... Taka "rezerwacja" na np 10 i wiecej lat jest bez sensu, na poczatku lepiej wydac kase na dochodowa linie niz rezerwacje terenu.
Jesli dobrze zrozumialem to powiem Ci jak ja to kiedys robilem. Podczas budowania dlugiej linii (przez cala mape) budowalem takze stacje przy kopalniach ale laczylem je z magistrala max po 3 latach... Taka "rezerwacja" na np 10 i wiecej lat jest bez sensu, na poczatku lepiej wydac kase na dochodowa linie niz rezerwacje terenu.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)