Zyski z przewozu Goods
Grałem ostatnio troche na mapie polski po 5letniej przerwie od openttd i bardzo mi się podoba jak to wszystko teraz funkcjonuje, gra się naprawde świetnie, szczególnie fajne jest odwzorowanie polskii i cargodist, tego mi zawsze brakowało w Openttd a nie wymuszanie unloadow i transferów.
O ile przewóz pasazerow po odkryciu jak wazny jest transport miejski nie sprawil mi zadnych problemow tak nurtuje mnie jedna rzecz dotyczaca towarow.
Mialem wczoraj taka firme ze podlaczylem kilkanascie lasow pod jeden sawmill i wyprodukowane goods przewozilem na trasie Stargard Szcz - Praga, wszystko funkcjonowalo super, pociagi odwozace goods zarabialy 150-200k za kurs.
To byla koncowka serwera, w nowym rozdaniu zalozylem linie w bardzo podobny sposob i niestety ledwo to wszystko zarabialo na siebie a pociag odwozacy goods zarabial max 50-60k za kurs, fakt ze koszty infrastruktury mialem w wysokie ale ...
W akcie desperacji wydluzylem linie odwozowa goods az do Lwowa, puscilem tam wiecej pociagow zeby byl plynny odbior i nic to nie dalo, kazdy kurs wiazacy goods zarabial 50-60k i powolutku bankrutowałem.
Gra toczy sie jeszcze w tej chwili na serwerze Mapa Polski - cargodist, ktos wykupil moje przedsiebiorstwo i jego samochody cos tam zarabiaja, ale koszt podstawowej siatki kolei do odwozu drewna + odwoz goods po tej samej lini niestety nie zarabia na siebie ...

Pytam dlatego bo jeszcze serwer wczesniej widzialem firme kolegow w ktorych pociagi odwozace goods z dobrze zasilonego sawmilla zarabialy 300-400k za kurs i koniecznie chcialem powtorzyc ten efekt.

Mam oczywscie save.

Wiadomości w tym wątku
Zyski z przewozu Goods - przez plaxer - 16-05-2015, 19:58
RE: Zyski z przewozu Goods - przez McZapkie - 16-05-2015, 20:31
RE: Zyski z przewozu Goods - przez KJ(KeyJey)[PL] - 18-05-2015, 11:24
RE: Zyski z przewozu Goods - przez jakubg1 - 18-05-2015, 16:39
RE: Zyski z przewozu Goods - przez plaxer - 19-05-2015, 11:23
RE: Zyski z przewozu Goods - przez Mouse - 20-05-2015, 20:38

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord