11-06-2015, 00:56
(11-06-2015, 00:16)101ksl napisał(a): Kurczę, gram w OTTD z PKP Setem od jakiegoś roku i od tamtego czasu codziennie sprawdzam forum, czy może nie wychodzi nowa wersja Polish PKP Set. Naprawdę, bardzo chciałbym Wam pomóc, ale nie mam zdolności: ani przy kodowaniu, ani przy rysowaniu. Jedyna rzecz, w której mogę się przydać, to mała lista requestów i wskazówek (czyli co by mnie uszczęśliwiło).
Wagony:
- 161A, 162A i 163A - chodzi o wagony w malowaniu RegioExpress, które ładnie by wyglądały z siódemką z PR (zauważyłem niedawno, że są ich dwie wersje - well done)
-malowanie PR dla Bmnopux - [link]
-154A - Berlin - Warszawa - Express
- Twindexx (wiem, że prace są w toku)
- 113A (barowy) lub 407A (restauracyjny) - właściwie to tylko kwestia czerwonych pasków, zamiast żółtych
Lokomotywy:
- 111Ed - Pesa Gama
- EU07A - nie odpuszczę, tym trzeba się chwalić
- EU47 - malowanie Kolei Mazowieckich (do Twindexxa)
- EU44 (Husarz) - różowe malowanie PKP IC - T-mobile
EZT:
- EN57 - malowanie "Łódzkie"
- EN76 (Elf) - malowanie Kolei Mazowieckich, bo CC zielony+żółty nie wygląda dobrze
- 27WE (Elf) - ten 6-cżłonowy, z warszawskiej SKM
- 19WE - również SKM, zbyt piękny, aby go pominięto
- ED250 - ale o tym już była mowa
Gratuluję stworzenia tak wspaniałego dodatku, który dostarcza mi tyle frajdy. W połączeniu z nuTracks i Czech Railway Set gra uzależnia silniej, niż kiedykolwiek. Dziękuję!
Tutaj jest temat, w którym ma powstać taki set. Cała sytuacja rozchodzi się o wolną osobę o kodowania, która jakoś by to funkcjonalnie ogarnęła.
Wagony RegioExpress tzw marlboro w przyszłości mógłbym narysować (wraz ze zmodernizowanymi wagonami IC, które są krótsze od tych z czarnym paskiem). Warsy jednak różnią się znacznie bardziej niż tylko kolorem paska.
EU07A i EU47 są narysowane.
Gama w wersji spalinowej byłaby kolejnym skokiem technologicznym w taborze spalinowym.
Husarz w malowaniu T-Mobile ma 5 sztuki, 5 ma malowanie standardowe. Tylko czy malowanie T-Mobile nie jest zbyt sezonowe?
Co do zespołów trakcyjnych to Elf jako pierwszy powinien być w malowaniu PR.
EN57AL (w malowaniu KD) jest w trakcie realizacji.
Rodzina Impuls zdecydowanie bardziej zasługuje na dodanie niż 19WE.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

)