Ale gdy nadal chcesz aby te pociągi się wymijały, to polecam postawić tzw. X na obu torach, takie jak przy stacji i pociąg szybszy od wolniejszego, automatycznie zjedzie na boczny tor aby wyprzedzić wolniejszy. Takie jest moje zdanie, ale ja raczej wpuszczam pociągi z tą samą prędkością na ten sam tor
. Ewentualnie możesz postawić tzw.. punkty przejazdu klei i ustawić je wolnemu pociągowi - Co ja będę gadał
pokaże na screene 
[Obrazek: Przykład_1.th.jpg] [Obrazek: Przykład_2.th.jpg] [Obrazek: Przykład_3.th.jpg]
Tutaj widać dwa pociągi, jeden jedzie z prędkością 80km/h (Parowóz) i Nowoczesny pociąg pędzący 260km/h, po ustawieniu czegoś takiego na trasie (nawet w kilku miejscach) szybszy pociąg automatycznie zmieni tor.
. Ewentualnie możesz postawić tzw.. punkty przejazdu klei i ustawić je wolnemu pociągowi - Co ja będę gadał
pokaże na screene 
[Obrazek: Przykład_1.th.jpg] [Obrazek: Przykład_2.th.jpg] [Obrazek: Przykład_3.th.jpg]
Tutaj widać dwa pociągi, jeden jedzie z prędkością 80km/h (Parowóz) i Nowoczesny pociąg pędzący 260km/h, po ustawieniu czegoś takiego na trasie (nawet w kilku miejscach) szybszy pociąg automatycznie zmieni tor.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)