Problem z 2cc Trainset (budowa składów EZT)
Zakładam nowy wątek dot. 2cc Trainset. Testowałem jakiś czas temu znajdujące się w tym zestawie składy EZT. Używając ICE3 znalazłem problem związany z konstruowaniem nowego składu. Po zakupie czoła składu (człon przedni + człon tylny) należy zakupić osobno wagony. Kiedy składa się wagony i czoła w całość tworząc EZT, pierwszy wagon za czołem posiada pantograf. Cały problem polega na tym, że nie da się bez znacznych problemów stworzyć składu z dwoma wagonami posiadającymi pantograf. Ustawienie drugiego wagonu z pantografem następuje losowo i zależy od przypadku. Najczęściej taki nie powstaje. Chcąc stworzyć wspomniany wagon należy przestawiać wagony, zmieniać ich kolejność, kupować, sprzedawać posiadane wagony w danym EZT, a wszystko to zabiera dość dużo czasu i nie gwarantuje osiągnięcia celu. Budując skład krótki nie stanowi to problemu, inna sprawa, kiedy chodzi o długi EZT złożony sześciu lub ośmiu członów. Co można zrobić w tej sprawie? Pakiet rysunków dla tego dodatku jest dostępny, dane też (podobnie jak w przypadku PKP Set).

Wiadomości w tym wątku
Problem z 2cc Trainset (budowa składów EZT) - przez gustlik - 08-11-2015, 15:05

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord