Właśnie o to mi chodziło - teraz każdy wie, że trzeba do mnie pisać prostym językiem i nie wymagać zbyt wiele, a pytać pewnie będę sporo
W tej grze faktycznie niewiele jest stacji, które można określić, jako ro-ro - raczej dominują dworce czołowe. Tak się zastanawiam, jakich stacji Koledzy z forum używają do obsługi ruchu pasażerskiego? Ja dostrzegam pewne zalety stacji czołowych - nie zajmują zbyt wiele miejsca w mieście i obejmują swoim zasięgiem stosunkowo dużo domów.
Takie przy okazji pytanie zarzucę. potkałem się z takimi "osobliwymi" liniami autobusowymi w miastach - kilka przystanków w okręgu. Czy takie ich ułożenie ma na celu "napompowanie" miasta? Czy dostawy towarów, kosztowności (pomijam biom pustynny) też wpływają na rozwój miast?
W tej grze faktycznie niewiele jest stacji, które można określić, jako ro-ro - raczej dominują dworce czołowe. Tak się zastanawiam, jakich stacji Koledzy z forum używają do obsługi ruchu pasażerskiego? Ja dostrzegam pewne zalety stacji czołowych - nie zajmują zbyt wiele miejsca w mieście i obejmują swoim zasięgiem stosunkowo dużo domów.Takie przy okazji pytanie zarzucę. potkałem się z takimi "osobliwymi" liniami autobusowymi w miastach - kilka przystanków w okręgu. Czy takie ich ułożenie ma na celu "napompowanie" miasta? Czy dostawy towarów, kosztowności (pomijam biom pustynny) też wpływają na rozwój miast?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)