21-12-2016, 17:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2016, 17:31 przez Sergiusz1305.)
Witam!
Dzisiaj wpadłem na pomysł zrobienia "polskich przedsiębiorstw". W sumie byłoby to połączenie trochę ECS i FIRS oraz dodanie nowych towarów.
Grafikę pozostawię grafikom, ale najlepiej żeby te przedsiębiorstwa "komponowały się" z Polish PKP, z PBS oraz Polroad.
Bardziej niż na nowej grafice zależy mi (i może wam) na nowych towarach. Najłatwiej zrobię to na przykładzie linii z Plastikiem:
Pole naftowe >--Ropa--> Rafineria >--Plastik--> Fabryka >--Towary--> Miasto/Port.
Co do plastiku, z 3 podstawówki pamiętam że plastik robiło się z węgla, ale gdzie?
Mogę rozpisać więcej łańcuchów ale muszę wiedzieć:
-ile towarów można maksymalnie dowozić do przedsiębiorstw.
-ile rodzajów towarów można maksymalnie mieć w OTTD.
Myślę, że taki dodatek będzie dobry do Mapy Polski
Dzisiaj wpadłem na pomysł zrobienia "polskich przedsiębiorstw". W sumie byłoby to połączenie trochę ECS i FIRS oraz dodanie nowych towarów.
Grafikę pozostawię grafikom, ale najlepiej żeby te przedsiębiorstwa "komponowały się" z Polish PKP, z PBS oraz Polroad.
Bardziej niż na nowej grafice zależy mi (i może wam) na nowych towarach. Najłatwiej zrobię to na przykładzie linii z Plastikiem:
Pole naftowe >--Ropa--> Rafineria >--Plastik--> Fabryka >--Towary--> Miasto/Port.
Co do plastiku, z 3 podstawówki pamiętam że plastik robiło się z węgla, ale gdzie?
Mogę rozpisać więcej łańcuchów ale muszę wiedzieć:
-ile towarów można maksymalnie dowozić do przedsiębiorstw.
-ile rodzajów towarów można maksymalnie mieć w OTTD.
Myślę, że taki dodatek będzie dobry do Mapy Polski
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)