Brat mojego pradziadka zginął w Ostaszkowie, zastrzelony kulą w tył głowy. Jego żona ukrywała się przed NKWD, aż wreszcie uciekła przez Iran z armią Andersa. Ich córka, wtedy kilkuletnia dziewczynka, zmarła w tym czasie z głodu i wycieńczenia. Mój dziadek opisywał straszliwe rzeczy, które pozostawiło po sobie NKWD w Tarnopolu w 1940r - mężczyźni żywcem przybijani do drzwi i przerzynani wpół piłą do drewna, kobiety z obciętymi piersiami, pozostawione same sobie aż do wykrwawienia się...
No po prostu istne "kolonie i spa"! Szkoda, że moi dziadkowie nie zachowali żadnego folderu reklamowego tamtejszego biura turystycznego!
Mam szczerą nadzieję, mudol, że nazwanie tak podobnego miejsca, jeszcze bardziej przerażającego, wynikało tylko i wyłącznie z twojej niewiedzy lub bezmyślności.
No po prostu istne "kolonie i spa"! Szkoda, że moi dziadkowie nie zachowali żadnego folderu reklamowego tamtejszego biura turystycznego!
Mam szczerą nadzieję, mudol, że nazwanie tak podobnego miejsca, jeszcze bardziej przerażającego, wynikało tylko i wyłącznie z twojej niewiedzy lub bezmyślności.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)