(17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): A już widze że niemiec się chyba troche poddaje bo nie umie się z nimi dogadać :>(raz chyba jakiś admin próbował się z brazylijskim player uporać,bez skutku(player wyszedł))Zawsze pisałem po polsku i angielsku, potem zmieniłem na "Player, !nick". Ostatnio zacząłem namierzać IP, żeby wiedzieć po jakiemu napisać i to był zły pomysł, bo zaraz zaczynała się dyskusja. Najchętniej bym kopał ich bez ostrzeżenia, ale i to staje się syzyfową pracą... Ale cóż - trzeba.
(17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): yhym,Według ciebie w czym są złe PBSy?Przynajmniej rezerwują dłuższą trase od zwykłego semaforu dla pociągu,jak ktoś chce zbudować droge bez mostu po mojej lini to jego autobusy mają kilka sekund więcej na ucieczke/zatrzymanie.Lepszy od zwykłego semaforu..Jak dla mnie stawianie PBSów na prostej trasie jest bezcelowe. Co z tego, że rezerwują tor do następnego semafora, jak podobnie działają zwykłe semafory. Tyle, że nie rezerwują tor, bo po co to ma być na prostym odcinku. Tak jakbyś wszędzie na torach postawił zamiast SBL postawił semafor grupowy.
Jeżeli ktoś już buduje drogę, to z doświadczenia wie, że i tak bezpieczniej jest wybudować wiadukt nad torami lub tunel.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)