02-02-2010, 19:13
Ja bym chciał zobaczyć usprawnienia związane z usability, np. żeby przy zapisywaniu gry zapisywały się też otwarte okienka (podglądy pociągów, lista stacji itp.), bo upierdliwe jest ich otwieranie po każdym wczytaniu gry.
Albo żeby był jakiś kreator całej linii kolejowej, tzn. ja wskazuję stację początkową i końcową, a on znajduje i proponuje optymalną trasę, którą można modyfikować (np. przeciągać fragmenty jak w Google Maps
, podaje koszt wybudowania, no i oczywiście buduje
Oszczędziłoby to sporo manualnej roboty podczas gry (często jak mam zbudować trasę przez pół mapy to klikanie mnie przeraża). I żeby jeszcze można było wybrać opcje typu tam i z powrotem, ilość równoległych nitek, itp. Ech, rozmarzyłem się
Albo żeby był jakiś kreator całej linii kolejowej, tzn. ja wskazuję stację początkową i końcową, a on znajduje i proponuje optymalną trasę, którą można modyfikować (np. przeciągać fragmenty jak w Google Maps
, podaje koszt wybudowania, no i oczywiście buduje
Oszczędziłoby to sporo manualnej roboty podczas gry (często jak mam zbudować trasę przez pół mapy to klikanie mnie przeraża). I żeby jeszcze można było wybrać opcje typu tam i z powrotem, ilość równoległych nitek, itp. Ech, rozmarzyłem się
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)