mój tutorial był taki
1)znalezienie podstawowej fabryki i odnalezienie na mapie dokąd przeproawdzić tor i jak.
2)Postawienie stacji wraz z depotem
3)Wyjaśnienie jaki pociąg wybrać
4)Wyjaśnienie że 2 wagony zajmują 1 kratke
5)wyjasnienie co oznacza ilośc torów na stacji oraz jej długość
6)Jak robić tor do drugiej stacji,czyli czego unikać etc
7)Robienie drugiej stacji
8)Zobaczenie jak można klonować pociąg i ile to kosztuje
9)Dorobienie mijanek + wyjaśnienie ich roli
10)Znalezienie nowej elektrowni
11)Dorobienie nwoego toru do nowej elektrowni
12)Wyjaśnienie PBS przy wjeździe na stacje
13)Wyjaśnienie związane z depotami, jakie ma odniesienei service time do naszych pociagów jak go ominać,i jakie sa problemy jak go nie ominiemy.
14)dorobienie stacji transferowej wegla do naszej stacji
15)wyjasnienie przy tym jak łączyć stacje za pomocą CTRL
15)Łatwe przenoszenie stacji jeśli obsługuje ją duża ilość pociągów (np do zmiany miejsca gdzie są rozładowywane towary dla zysku,czyli zmiana elektrowni)
dodatkowo : wyjaśnienie stawiania semaforów i takie różne różności + automatyczna zamiana pociągów.Wyjaśnienie różnicy między elektrycznymi i dieslowskimi/parowymi.Powiedzenie jak zmienić diesel/pare na elektryka.
wspomniałem : w którą strone budować tor,odległość tylko do jakiegoś czasu daje zysk
tyle obejmował mój odcinek :\
btw grałem dziś na prochach na którymś biggerze,jak ktoś widział że gram to znaczy że robiłem filmik
1)znalezienie podstawowej fabryki i odnalezienie na mapie dokąd przeproawdzić tor i jak.
2)Postawienie stacji wraz z depotem
3)Wyjaśnienie jaki pociąg wybrać
4)Wyjaśnienie że 2 wagony zajmują 1 kratke
5)wyjasnienie co oznacza ilośc torów na stacji oraz jej długość
6)Jak robić tor do drugiej stacji,czyli czego unikać etc
7)Robienie drugiej stacji
8)Zobaczenie jak można klonować pociąg i ile to kosztuje
9)Dorobienie mijanek + wyjaśnienie ich roli
10)Znalezienie nowej elektrowni
11)Dorobienie nwoego toru do nowej elektrowni
12)Wyjaśnienie PBS przy wjeździe na stacje
13)Wyjaśnienie związane z depotami, jakie ma odniesienei service time do naszych pociagów jak go ominać,i jakie sa problemy jak go nie ominiemy.
14)dorobienie stacji transferowej wegla do naszej stacji
15)wyjasnienie przy tym jak łączyć stacje za pomocą CTRL
15)Łatwe przenoszenie stacji jeśli obsługuje ją duża ilość pociągów (np do zmiany miejsca gdzie są rozładowywane towary dla zysku,czyli zmiana elektrowni)
dodatkowo : wyjaśnienie stawiania semaforów i takie różne różności + automatyczna zamiana pociągów.Wyjaśnienie różnicy między elektrycznymi i dieslowskimi/parowymi.Powiedzenie jak zmienić diesel/pare na elektryka.
wspomniałem : w którą strone budować tor,odległość tylko do jakiegoś czasu daje zysk
tyle obejmował mój odcinek :\
btw grałem dziś na prochach na którymś biggerze,jak ktoś widział że gram to znaczy że robiłem filmik
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)