Gra wieloosobowa, własny serwer problem
Witam Forumowiczów,

założyłem konto, ponieważ mam problem taki jak w temacie. Najpierw napiszę, co wiem o swoim łączu i ottd...

Internet mobilny z orange- na pokapoka.pl przy rozłączeniu i połączeniu pokazuje mi inne IP, co znaczy, że pewnie mam zmienne.
Nie wiem, jaki mam upload na tym necie.
firewall przy włączeniu gry wieloosobowej zapytał mnie o zezwolenie połączenia dla Open TTD, więc mu zezwoliłem na sieci prywatne.
Windows 7, 64 bit
Wersja ottd 1.1.5 32 bit, jednak się włącza, grać nie próbowałem, bo dopiero co zainstalowałem.

Kolega ma windowsa 7 32 bit, ottd to samo, net też mobilny ale z t-mobile chyba, pewnie też ma tam zmienne IP.

No i problem zaczyna się w miejscu, kiedy chcę zagrać, jak zwykle zresztą, kiedy gram z kimś online przez hamachi albo i bez niego, nieważne. Kolega uparł się, że hamachi nie zainstaluje, bo nawet po usunięciu zostawia po sobie ślad i po prostu tego nie lubi.
Próbowaliśmy więc postawić własny serwer dla dwóch osób. Ani ja nie widziałem jego serwera, ani on mojego jak stawiałem.

W związku z tym rodzi się pytanie- w jaki sposób, bez użycia hamachi, możemy sobie we 2 w to zagrać? Jakieś pomysły? Jeśli już ktoś podejmie się zadania tłumaczenia, to proszę dosyć jasno i najlepiej krok po kroku, bo nie znam się na tych wszystkich portach i rzeczach z tym związanych. ;p

Z góry dziękuję za odpowiedzi, liczę na pomocne,
pozdrawiam. Smile

Wiadomości w tym wątku
Gra wieloosobowa, własny serwer problem - przez Czohracz - 07-07-2012, 21:52

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord