|
KOLEJ Polish PKP Set v2.0
|
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Hej
Chyba od ostatniej aktualizacji, albo przedostatniej:
dbg: [sprite] Tried to load non-existing sprite #5065. Probable cause: Wrong/missing NewGRFs
dbg: [sprite] Tried to load non-existing sprite #5067. Probable cause: Wrong/missing NewGRFs
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 12
30-08-2014, 12:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2014, 12:29 przez gustlik.)
Jak już jesteśmy przy Mapie Polski, czy jest taka opcja, aby po rozwiązaniu problemu z działaniem zestawu na serwerze, wgrać najnowszy PKP Set (ten z ED72)?
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
PKP Set jest w wersji 2.0.10. Nie wiem w jakiej wersji setu jest dodany ED72
Liczba postów: 134
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Dopóki nie będzie w Dodatkach Online, nie będzie go na serwerze.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
06-09-2014, 21:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2014, 21:19 przez Panck.)
wiadomo kiedy data premiery 2.0.11 bo chce zbudowac swoja mapke i wrzucic ten jakze fajny secik i odrazu pytanie czy moge budowac mape na secie 2.0.10 i jak wyjdzie 11 to moge wrzucic i zaczac gre od nowa i bedzie tak jakby aktualizacja ??? i jak nazywa sie ten pacz z koleja ktora jest przezroczyta prosze o odpowiedz pozdrawiam
przepraszam ze post pod postem ale czy istnieje jakis patch ktory zwalnia czas w grze ?? prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
Liczba postów: 535
(08-09-2014, 15:11)Panck napisał(a): przepraszam ze post pod postem ale czy istnieje jakis patch ktory zwalnia czas w grze ?? prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=46399
coś w tym stylu
niestety nie moge tego otworzyc ;/
Liczba postów: 115
Liczba wątków: 0
Skopiuj treść linku i wstaw do przeglądarki.
i ktore z tych mam zainstalowac , naprawde jestem ciemny w tych sprawach pomozecie ??
Witam czy w planach macie wiecej taboru kolejowego towarowego np brakuje mi cysterny ( kolory ) oraz http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%...CQQMygEMAQ ( jest taki tylko niebieski jakos do mnie nie przemawia )
(15-09-2014, 19:55)Panck napisał(a): Witam czy w planach macie wiecej taboru kolejowego towarowego np brakuje mi cysterny ( kolory ) oraz http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%...CQQMygEMAQ ( jest taki tylko niebieski jakos do mnie nie przemawia ) Kolory cystern zależą od typu ładunku jaki wiozą. Węglarki są brązowe ale wraz
modernizacją są przemalowywane na niebieskie jak ma to miejsce w rzeczywistości.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 23
26-09-2014, 10:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 10:48 przez McZapkie.)
Można powoli zacząć rysować Gamę:
http://www.rynek-kolejowy.pl/51066/gamy_...ercity.htm
W secie bardo brakuje szybkiego taboru niezelektryfikowanego.
Kto elektryfikował u mnie linię na 160km/h ten wie
Przy okazji mam uwagę odnośnie wagonów z ręcznymi hamulcami.
Po pierwsze, w chwili obecnej jest trochę niesprawiedliwe, że jedne wagony muszą mieć budki hamulcowe
i w związku z tym dużo kosztuje eksploatacja, a inne nie muszą (np. platformy).
W efekcie pociągi z drewnem zarabiają 2x więcej niż np. z drewnem.
Po drugie, wydaje mi się, patrząc na dawne zdjęcia, np:
[Obrazek: w%C4%99glarki.jpg]
że wcale nie było tyle z budkami, ile jest obecnie wymagane (jakieś 70% dla długiego składu).
Po trzecie, wartość masy hamującej determinuje prędkość maksymalną, a nie to, że pociąg ma ruszyć lub nie.
Wolniejszy pociąg może mieć mniejszą masę hamującą.
Proponuję więc, zamiast tego irytującego czerwonego okienka, uzależnić prędkość od masy hamującej.
Wtedy każdy będzie mógł sobie zoptymalizować, zależnie od lokomotywy, szlaku i potrzeb, koszty i prędkości.
Bodajże w secie NARS jest to tak właśnie zrobione - długie pociągi z caboose mają większą prędkość dopuszczalną niż bez.
26-09-2014, 17:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 17:42 przez Walter Novotny.)
Ja właśnie myślałem o dodaniu do setu czegoś o czym była często mowa. brakuje spalinowych zespołów trakcyjnych a najlepiej pasowałby na to miejsce PESA Link.
Liczba postów: 55
jestem za ....... ktos wie co z Tadeuszem ???
Liczba postów: 1,084
Liczba wątków: 10
(27-09-2014, 09:11)Economicus napisał(a): ktos wie co z Tadeuszem ???
Ja wiem!
Odnośnie budek hamulcowych, to już gdzieś pisałem, że przymierzam się do rozdzielenia obecnej platformy Pddk30 na dwa modele. Co do samej ilości budek, to myślę, że jest OK. Zdjęciami bym się aż tak nie sugerował, gdyż już przed wojną było już sporo wagonów z hamulcem zespolonym. Wystarczy spojrzeć na oznaczenia na narożnikach wagonów z pierwszego planu na załączonym zdjęciu. Wygląda, że co najmniej 5 z nich ma już hamulec zespolony.
Inna sprawa, że uzależnienie prędkości od masy hamującej byłoby znacznie trudniejsze niż obsługa caboose. Znacznie więcej obliczeń, które spowalniałyby grę. Osobiście wolę to czerwone okienko niż ściąganie z trasy składu, który blokuje linię wlokąc się przykładowo 20km/h.
Liczba postów: 55
Tadeusz nkiedy bedzie zktualizowana wersja setu w dodatkach w grze ???
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 23
(30-09-2014, 00:07)TadeuszD napisał(a): uzależnienie prędkości od masy hamującej byłoby znacznie trudniejsze niż obsługa caboose. To może przynajmniej zwiększ masę hamującą Tp4?
Przecież przy tak małej prędkości nie jest wymagana duża masa hamująca,
więc 7 osi hamownych powinno dużo wnosić.
Liczba postów: 1,084
Liczba wątków: 10
(03-10-2014, 12:20)McZapkie napisał(a): To może przynajmniej zwiększ masę hamującą Tp4?
OK, to da się zrobić. Tylko będzie problem z podmianą Tp4 na szybszą lokomotywę, bo wtedy zabraknie tej masy. Trzeba będzie przetestować.
PKP Set wrzucę do dodatków dopiero po wprowadzeniu wszystkich planowanych zmian - nowe wagony, nowe malowania - to jeszcze trochę potrwa. Więc na razie proszę o cierpliwość, bo mam znowu mocno ograniczone zasoby czasowe.
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|