Dwa pytania:
1. Czy ktoś pomoże w rysowaniu ED250?
2. Czy jest szansa (na co mocno liczę) na pojawienie się w secie EN57AL w nowym oficjalnym (tygrysim) malowaniu PRów?
Bardzo by się przydał jakiś godny następca klasycznej EN57.
"Tygrysek" to już nie EN57, tylko EN57AL. Ma zupełnie inny standard podróży i Vmax=120km/h, więc różnice są dosyć znaczące. Wpadłem właśnie na pomysł (przepraszam, jeśli był już on wspomniany wcześniej i go powielam), żeby w menu zakupu pojawił się nowy pociąg "EN57AXX", gdzie XX to wersja modernizacji. Jako podstawowy model pojawiałby się właśnie "Tygrysek", w opcjach przebudowy zaś byłyby dostępne malowania Kolei Łódzkich, Kolei Mazowieckich, Kolei Dolnośląskich, Województwa Pomorskiego czy też SKM Trójmiasto itd. Co o tym sądzicie?
(04-03-2016, 14:34)101ksl napisał(a): "Tygrysek" to już nie EN57, tylko EN57AL. Ma zupełnie inny standard podróży i Vmax=120km/h, więc różnice są dosyć znaczące. Wpadłem właśnie na pomysł (przepraszam, jeśli był już on wspomniany wcześniej i go powielam), żeby w menu zakupu pojawił się nowy pociąg "EN57AXX", gdzie XX to wersja modernizacji. Jako podstawowy model pojawiałby się właśnie "Tygrysek", w opcjach przebudowy zaś byłyby dostępne malowania Kolei Łódzkich, Kolei Mazowieckich, Kolei Dolnośląskich, Województwa Pomorskiego czy też SKM Trójmiasto itd. Co o tym sądzicie?
Ja od dawna mówię o tym aby dodać EN57 asynchroniczny jako następcę EN57. Należy przekonać do tego Tadeusza, jak i do dodania EN57 w malowaniu "Dolny Śląsk" (bo one należą do PRów a nie do KD).
(04-03-2016, 18:20)Rysh napisał(a): TadeuszD od ponad miesiąca nie zagląda na forum, prawdopodobnie obowiązki...
Forum czytam. Często tylko przez proxy, więc bez możliwości zalogowania.
Czasu faktycznie nie mam. Dlatego liczę, że teraz za rozwój PKP Setu wezma się także pozostali.
(04-03-2016, 14:34)101ksl napisał(a): "Tygrysek" to już nie EN57, tylko EN57AL. Ma zupełnie inny standard podróży i Vmax=120km/h, więc różnice są dosyć znaczące. Wpadłem właśnie na pomysł (przepraszam, jeśli był już on wspomniany wcześniej i go powielam), żeby w menu zakupu pojawił się nowy pociąg "EN57AXX", gdzie XX to wersja modernizacji. Jako podstawowy model pojawiałby się właśnie "Tygrysek", w opcjach przebudowy zaś byłyby dostępne malowania Kolei Łódzkich, Kolei Mazowieckich, Kolei Dolnośląskich, Województwa Pomorskiego czy też SKM Trójmiasto itd. Co o tym sądzicie?
Czy nie lepiej by było, aby była to po prostu modernizacja EN57? (o ile przebudowa może się wiązać z np. Vmax)
W menu przebudowy można przerobić na np.
Kod:
EN57 - Malowanie P.R.
EN57 - Malowanie Żółto-Pomarańczowe
EN57AKŚ - Wersja Kolei Śląskich
EN57AKM - (...)
Od siebie dodam pytanie, czy nie potrzebujecie zdjęć parowozów/spalinowozów/wagonów?
W pobliskim skansenie mogę zrobić zdjęcia wagonów 94AA/94AB, wagonu Bi, salonki Bhux (można traktować jako wagon sypialny, bo 2/3 pociągu to część sypialna), całej maści parowozów
(05-03-2016, 22:11)cody3223 napisał(a): Czy nie lepiej by było, aby była to po prostu modernizacja EN57? (o ile przebudowa może się wiązać z np. Vmax)
W menu przebudowy można przerobić na np.
Kod:
EN57 - Malowanie P.R.
EN57 - Malowanie Żółto-Pomarańczowe
EN57AKŚ - Wersja Kolei Śląskich
EN57AKM - (...)
Wydaje mi się, że wtedy tych opcji przebudowy byłoby zwyczajnie zbyt dużo, każdy by się w tym pogubił.
W załączniku próbka z rysowania wagonu 305Ad, jeżdżącego w EuroNight (na przykład Jan Kiepura), do zrobienia tylko "końcówki", wszystkie skosy już są.
Pod wpływem postu nt. sypialki 305Ad wpadł mi do głowy mały pomysł co do wykorzystania kuszetek. Dla przykładu wagon 110A ma 72 miejsca do siedzenia/54 do leżenia. Taka kuszetka byłaby idealna na relacje pomiędzy miastami, w których w jedną stronę pociąg jeździ wypełniony po brzegi, a w drugą ma dużo miejsc wolnych. W jedną stronę pasażerowie jechaliby w pojemniejszym, mniej komfortowym wagonie, a w drugą w mniej pojemnym, ale za to bardziej komfortowym. Do tego dochodzi jeszcze kolejna zaleta jaką jest własne ogrzewanie kuszetki.
@Mewa
Myślisz o przebudowie wagonów na stacji/w warsztacie? Moim zdaniem to byłby słaby pomysł - mało to realistyczne, no i nie wiem czy w ogóle możliwe (ten sam ładunek). Natomiast jeśli chciałbyś w jedną stronę mieć wypełniony skład zaś w drugą tylko wagony kuszetki to też tak trochę słabo to widzę. Owszem można, ale po pierwsze pasażerowie są dzieleni mniej więcej po równo między wszystkie wagony i nie da się ustalić tego tak, aby najpierw ładowały się te mniej pojemne, choć te oczywiście szybciej się zapełnią. Po drugie trzeba pamiętać, że miasta się rozwijają, zwykle dość szybko, a przez to wagony o małej pojemności stają się problemem, zwłaszcza gdy są używane gdzieś w środku sieci.
@Walter
Wrzuć co tam ci się już udało narysować od tego Pendolino. Jak znajdę czas i inspirację, postaram się pomóc
Ps. A jak tam prace nad innymi składami, lokami i wagonami, których nie ma jeszcze w secie? Komuś udało się skompletować sprity, albo jest w trakcie ich tworzenia?
11-03-2016, 00:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2016, 00:07 przez Mewa.)
(10-03-2016, 23:20)LaChupacabra napisał(a): @Mewa
Myślisz o przebudowie wagonów na stacji/w warsztacie? Moim zdaniem to byłby słaby pomysł - mało to realistyczne, no i nie wiem czy w ogóle możliwe (ten sam ładunek).
Można zrobić to w taki sposób, że kuszetka woziłaby 0 paczek poczty podobnie jak to jest z niektórymi lokomotywami. Wtedy dałoby się ją przerabiać w warsztacie. Bonanzę i ryflaka (które mogą wozić pocztę) można w taki sposób przerabiać w warsztacie. Mam nadzieję, że dobrze kombinuję.
Cytat:Natomiast jeśli chciałbyś w jedną stronę mieć wypełniony skład zaś w drugą tylko wagony kuszetki to też tak trochę słabo to widzę. Owszem można, ale po pierwsze pasażerowie są dzieleni mniej więcej po równo między wszystkie wagony i nie da się ustalić tego tak, aby najpierw ładowały się te mniej pojemne, choć te oczywiście szybciej się zapełnią.
Jeśli pociąg czeka i ładuje się na stacji to pojawiający się ładunek jest w pierwszej kolejności kierowany do wagonów na początku składu.
11-03-2016, 00:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2016, 01:14 przez LaChupacabra.)
(11-03-2016, 00:00)Mewa napisał(a): Można zrobić to w taki sposób, że kuszetka woziłaby 0 paczek poczty podobnie jak to jest z niektórymi lokomotywami. Wtedy dałoby się ją przerabiać w warsztacie. To chyba jedyny sposób.
Przekombinowane
(11-03-2016, 00:00)Mewa napisał(a): Jeśli pociąg czeka i ładuje się na stacji to pojawiający się ładunek jest w pierwszej kolejności kierowany do wagonów na początku składu.
Nie zupełnie. Owszem, zaczyna od tych na początku, ale zaraz potem przy 50% załadowania, wszystko się względnie wyrównuje. Z resztą sam sprawdź kilka razy.
Edit:
Sprawdziłem to jeszcze i wychodzi no to, że rozłożenie ładunku jest raczej losowe. Niżej screeny z kilku kursów na tej samej linii:
12-03-2016, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2016, 13:40 przez Walter Novotny.)
(10-03-2016, 23:20)LaChupacabra napisał(a): Ps. A jak tam prace nad innymi składami, lokami i wagonami, których nie ma jeszcze w secie? Komuś udało się skompletować sprity, albo jest w trakcie ich tworzenia?
Może by jednak dodać malowania prywaciarzy z tego tematu oraz traxxa i skody z tamtego tematu. http://openttd-polska.pl/Thread-Kolej-Po...al-company
Osobiście od początku uważam, że powinni być dodani prywatni przewoźnicy. Jak komuś przeszkadzają to powinien być parametr ich wyłączający.
Dopóki na razie w tamtym temacie nie ma zbyt wiele do złączenia w fajny set, wydaje się to być rozsądnym rozwiązaniem. Pytanie tylko, czy umiesz to zakodować
12-03-2016, 18:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2016, 18:53 przez Walter Novotny.)
(12-03-2016, 13:34)101ksl napisał(a): Dopóki na razie w tamtym temacie nie ma zbyt wiele do złączenia w fajny set, wydaje się to być rozsądnym rozwiązaniem. Pytanie tylko, czy umiesz to zakodować
Hehehe jakbym umiał to bym to zrobił a nie wołał o pomoc
Są znacznie większe sety oferujące więcej taboru i nikt problemów nie robi. Lepiej jak jest wybór niż jak go brakuje.
Ja osobiście gram na dużym spowolnieniu czasu tak aby sens miały połączenia o długości ponad tysiąca pól. Przez to bardzo długo trzeba czekać na nowy pojazd i fajnie byłoby jakby nowe pociągi pojawiały się częściej, nawet bez znacznych skoków technologicznych. Przecież w Polsce maksymalna prędkość pociągów pasażerskich i towarowych wykształciły się już dawno temu.
14-03-2016, 07:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2016, 07:42 przez Emisja.)
Z tego co pamiętam w zeszłym roku - zakodowanie pojazdów potrafilły ograrniać cztery osoby z tego forum.
W tym roku udzielał się aktywnie zaledwie jeden człowiek.
...ale obecnie chyba całkiem pochłonęły go wykopaliska.
Zatem pat,
Zamiast gadać - narysujcie coś wartościowego.
Ciągle dyskutujecie o kolejnych odmianach wagonów osobowych, które nic nowego już nie wnoszą do setu, poza kolorowymi atrakcjami. Za to wciąż brakuje wagonów towarowych. Z prowadzonej tu krótko dyskusji wynikało na przykład, że dla zachowania równowagi w secie można by (a nawet powinno się) dodać co najmniej kilka typów cystern, w tym różne specjalistyczne. Ktoś (teraz nie pamiętam, kto...) miał narysować 20R. Wciąż nie ma też ED250.
Jak będą dobre grafiki to je zakoduję. Na tyle jeszcze znajdę czasu...