Wybrzeże lub brzeg rzeki
Mam pytanie, jak zrobić wybrzeże albo brzeg rzeki! Bo mi wychodzi tylko sama trawa z wodą i nie mogę zrobić portu! Smiley57
Aby postawić port na rzece musisz najpierw zrobić wzniesienie koło rzeki w miejscu, gdzie chcesz postawić ten port.
(01-02-2017, 14:31)TadeuszD napisał(a): Aby postawić port na rzece musisz najpierw zrobić wzniesienie koło rzeki w miejscu, gdzie chcesz postawić ten port.

Wiem ale u mnie pisze niewłaściwa parcela nawet jak zrobie wzniesienie
Najlepiej pokaż na obrazku o co chodzi, bo z fusów ciężko się wróży. Jak chcesz port na rzece, to musi ona mieć 2 kratki szerokości minimum.
Może chodzi o port w edytorze map? Jeśli tak to temat już był chyba poruszany, a jeśli chodzi o 'zwykły' port na rzece to wystarczy podnieść teren, aby port był wyżej od rzeki (z resztą tak mówili przedmówcy :v)
Przed portem musi być dodatkowe pole rzeki.

(01-02-2017, 21:18)Sikoreł napisał(a): Może chodzi o port w edytorze map? Jeśli tak to temat już był chyba poruszany, a jeśli chodzi o 'zwykły' port na rzece to wystarczy podnieść teren, aby port był wyżej od rzeki (z resztą tak mówili przedmówcy :v)

Tak o edytor chodzi

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord