Niech Sander wyjaśni za co daje bany
(10-02-2017, 01:23)LaChupacabra napisał(a): Sory pAter i gustlik, ale trochę tak właśnie widzę waszą reakcjęWink

Dzięki za przyrównanie mnie do terrorystów za stanowcze sprzeciwienie się szydzeniu z mordowania ludzi. Zapomniałeś jeszcze wymienić TadeuszaD, który również miał czelność nie zrozumieć żartu.
(10-02-2017, 01:23)LaChupacabra napisał(a):
(04-02-2017, 19:05)pAter napisał(a): @mudol: szczyt bezczelności i chamstwa... ban powinien być dla ciebie permanentny na wszystkich serwerach openttd-polska.pl i na forum.

(05-02-2017, 01:27)gustlik napisał(a): To co napisałeś jest skandaliczne i nie podlega usprawiedliwieniu... Takie zachowanie jest kwalifikowane jako przestępstwo... Za takie zachowanie muszą zostać wyciągnięte konsekwencje! Moim zdaniem powinieneś dostać stałego bana na korzystanie z forum i serwerów.

Sory pAter i gustlik, ale trochę tak właśnie widzę waszą reakcjęWink

@LaChupacabra: Szkoda, że nie widzisz (może nie chcesz widzieć) powagi takich żartów i sytuacji. Są pewne granice humoru – w naszej kulturze przyjęło się szacunek dla historii i wyjątkowe traktowanie, podejście do pewnych wydarzeń, a wyśmiewanie z wydarzeń tak tragicznych, jak te, o których tutaj piszemy stanowi znaczne przekroczenie pewnych ogólnych norm, nie tylko regulaminowych, ale też prawnych oraz – po prostu – norm społecznych, zwyczajowych. Akceptując takie wypowiedzi, zachowania wykazujesz swój brak szacunku dla ofiar eksterminacji.

(10-02-2017, 01:23)LaChupacabra napisał(a): Skoro już ukamienowaliście mudola, to ja się boję pomyśleć co zrobilibyście z Petrem, po tym co napisał. 
(08-02-2017, 00:54)Petr C Z napisał(a): Polacy Niemcum dozwolili budowanie Oswietimy i geto we Warszawie.

@LaChupacabra: Czesi patrzą na historię w nieco inny sposób niż Polacy, mają do tego pełne prawo, to wynika z innych doświadczeń z tamtego okresu , ale to nie jest argument, aby "podgrzewać" dyskusję w sprawie oczywistego naruszenia regulaminu i zasad nie tylko serwerowych, ale przede wszystkim zasad elementarnych takich, jak szacunek dla drugiego człowieka i ofiar eksterminacji.
Na marginesie, szkoda, że kwestionując znaczenie eksterminacji i tragedię ofiar tej strasznej masowej zbrodni, jednocześnie używasz równie "słabych" argumentów opartych na braku szacunku dla społeczności muzułmańskiej. Wśród muzułmańskiej społeczności jeśli już są terroryści, to w nieznacznej liczbie. Problem polega na tym, że patrzy się na społeczność muzułmańską tylko z perspektywy zamachów, to błąd.

(10-02-2017, 01:23)LaChupacabra napisał(a): Żarty żartami, ale jak dla mnie właśnie głoszenie takich wypaczających historię tez jest prawdziwym przegięciem, nieporównywalnie gorszym od czarnego humoru mudola, który wcale nie był taki od rzeczy. W sumie dość trafnie sparodiował on pewne absurdy tej gry, jak choćby to, że pasażerów można wozić gdzie tylko się chce, nawet do obozu koncentracyjnego mającego w tym przypadku eufemistyczny przydomek Spa.

Ciekawi mnie, że po tym jak zrobiłem na serwerze mapy Polski stację Targ Niewolników i ją jeszcze zaprezentowałem na forum jakoś nikt nie protestował. Czy niewolnictwo według was było/jest ok? To jedna sprawa, a druga, ta której de facto dotyczy ten wątek, to sposób działania adminów na serwerach. Nie chciałbym się za bardzo uskarżać na was Sander, Showman (wy pojawiacie się najczęściej), bo nie raz swoją obecnością wręcz ratowaliście grę, za co wam dziękuję, ale czasami naprawdę zbyt pochopnie podejmujecie decyzjeSad

@LaChupacabra: Poważnie? Serio? Chcesz usprawiedliwiać wyśmiewanie się z wad gry w taki właśnie sposób? To argument nie podlegający komentarzowi, moim zdaniem poniżej krytyki.

Dziękuje wszystkim użytkownikom i administratorom, którzy wykazali się w tej dyskusji zdrowym rozsądkiem, przyzwoitością, poszanowaniem prawa oraz szacunkiem dla drugiego człowieka. To ważne, wyrazy uznania (m.in. TadeuszD, pAter, Sander, showman, shoter, kabexxx).  

@showman: Proponuję zamknięcie tej dyskusji, bo samoczynnie ona nigdy nie wygaśnie, a po jej zamknięciu już nikt nie będzie miał pokusy, aby dalej zamieszczać prowokujące posty.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord