Liczba postów: 2
Liczba wątków: 2
jak zwiększyć wydajność np kopalni węgla jest na poziomie 64t, zawsze jest pociąg który czeka na węgiel a wydajność nie rośnie, czy można mieć na to jakiś wpływ?
pozdrawiam
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 9
Witam wszystkich na forum. To jest mój pierwszy post tutaj.
Po dłuuuugiej przerwie wróciłem do TTD i gram w wcieleniu OTTD.
A teraz do rzeczy, mam pytanie jak to wygląda faktycznie w grze bo według poradnika o mechanice gry to wynika że najważniejszą sprawą jest odbiór dóbr ze stacji. Tak więc na przykładzie ma kopalnie wydobycie 100 ton węgla stawiam infrastrukturą i puszczam 3 pociągi tak że całe czas stoją na stacji 2 tak więc teoretycznie odbiór powinien być na poziomie 100% a jest na 30%. Dlaczego ? Jak ustawić pociągi żeby odbiór był wysoki? Jak puszcze jednego pociąga to na stacji się gromadzi węgiel no i samoistnie znika.
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Rafał
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Ustaw w rozkładzie pełny załadunek i będą czekać na stacji. Każdy skład oczekujący na stacji podnosi jej ocenę. Im wyższa ocena stacji, tym więcej danego towaru dostaniesz. Też jest szansa na poprawę wydobycia
Mam tak ustawione i stoją jakiś czas (czasami długo) i się ładują a i tak % odtransportowanego towaru więc mi z reguły maleje wydobycie a nie rośnie
% odtransportowanego towary to zestawienie miesięczne, tak samo jak produkcja. Trafi Ci się, że skład ruszy na początku miesiąca, a następny przyjedzie już w następnym. Wtedy ten procent będzie niski.
Znaczy lepiej (ze względu na produkcje) puścić 10 pociągów z 2 wagonami żeby krążyły szybko niż 2 z 10 wagonami. Pewnie dla ekonomi będzie to pewnie niekorzystne bo koszty spore.
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Nie, puść długie pociągi, 7-8 wagonów. Zrób ich tyle, żeby zawsze jeden zostawał na stacji - oczywiście wszystkie daj na pełny załadunek.
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
(07-08-2010, 15:21)mouse napisał(a): Nie, puść długie pociągi, 7-8 wagonów. Zrób ich tyle, żeby zawsze jeden zostawał na stacji - oczywiście wszystkie daj na pełny załadunek.
To też zależy od ustawień serwera

ale to już inna bajka

Wniosek jest jeden główny, zawsze coś musi stać na stacji.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
09-09-2010, 21:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2010, 01:08 przez Mouse.)
(06-08-2010, 12:30)niemiec napisał(a): % odtransportowanego towary to zestawienie miesięczne, tak samo jak produkcja. Trafi Ci się, że skład ruszy na początku miesiąca, a następny przyjedzie już w następnym. Wtedy ten procent będzie niski.
i tu się nie zgadzam!!!!!!!!!!!! ponieważ jak tak robię i co mi jakoś rośnie a mam węgiel na końcu mapy a elektrownie tez na końcu to co^^ i za każdy nowy pociąg na początku miesiąca wzrasta mi np . z 30% przetransportowanego do 50-70% a mam stacje 15
dlugosciwa(??) czyli pociąg+24 wagony ;]
Czytaj to, co napisałeś! Następnym razem wyrzucę takiego posta - Wymoderowano, Mouse
A ja zupełnie nie rozumiem co napisałeś...
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
Jeeezz... :| sprawdź swoje błędy przed wysłaniem wiadomości.
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
spam!