Rail > Monorail > Maglev
No tak... byc moze teraz za noobie, ale czy jest jakis sposob zeby w miare sprawnie przerzucic ze zwyklych torów na wąskotorowe albo magnetyczne? Bo.. w skali 10 pociagowej kompanii to tam uj... ale jak sie ma ponad juz 50 powiedzmy to moze byc problem zwlaszcza ze w takiej skalli to z pol mapy jest oblozone... oczywiscie pytanie nie tyczy samych zamian torów bo to luz,chodzi mi o to jak tu podmnienic lokomotywy..
Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow.
To jest system, ktory ja stosuje, nie wiem czy jest latwiejszy...
mouse napisał(a):Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow.

No tak sie zastanawialem nad podobnym rozwazaniem bo nic lepszego do lba mi nie wchiodzi
(12-10-2008, 17:45)mouse napisał(a): Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow.

jest prostszy sposob wysylasz do zajezdni i tylko loko wymieniasz Big Grin
(17-09-2010, 16:58)Daniel94 napisał(a):
(12-10-2008, 17:45)mouse napisał(a): Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow.

jest prostszy sposob wysylasz do zajezdni i tylko loko wymieniasz Big Grin

Tu jest mowa o zamianie zwykłych torów na jednoszynowe/ MagLev więc tak się nie da!
Daniel, trzeba wymienić całe składy, w serwisie maglev nie można zrobić tych samych wagonów co w zwykłym serwisie.
(17-09-2010, 22:17)mouse napisał(a): Daniel, trzeba wymienić całe składy, w serwisie maglev nie można zrobić tych samych wagonów co w zwykłym serwisie.

aaa a ja odczytalem to jako skladzik ;o ale hallo niektore wagonikisie nie zmieniaja tylko loko i caly skladzik tez moze sie zmienic bo moj kolega cos takiego zrobil ze tylkozmeinil tor na magnetic i loko na magnetyczna i wtedy jego caly sklad sie zmienil az sam sie zdziwiłem
Zrób tak i najlepiej nagraj filmik... Jak można zwykły wagon dać na kolej jednoszynową lub koryto?
Wszystkie wagony się zmieniają. Nawet każdy inaczej wygląda, ma inną specyfikację no i oczywiście datę wydania. Nie ma możliwości zmiany serwisu na nowszy jeśli jest tam chociaż jeden wagon.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord