Problem z skrzyżowanie
Siemka Big Grin !!!

Gram w Openttd od około 4 dni ( poznaje gierke ) i mam problem ze skrzyżowaniem . Wszystko stoi i wszędzie są czerwone światła Sad .
Oto ss : ♥ Click Here ♥. Tutaj widać, że robie 2 drogi w 2 strony . Prawa jedzie zawsze prosto . Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak mam rozplanować światła, aby to ładnie chodziło ?
1 Czy tor przed pociągiem B jest zajęty?
2 Używaj semaforów innego typu.
*Semafory po angielsku.

PS Czy tylko u mnie te adresy nie działają? OTP
Zrób sobie coś takiego, http://screensnapr.com/v/OGlxnq.jpg
(18-07-2012, 19:09)Walter Novotny napisał(a): PS Czy tylko u mnie te adresy nie działają? OTP
Bezpieczne linki zostały wyłączone, to i tamte nie działają. Nie chce mi się szukać na nowo. Chyba lepiej będzie napisać coś nowego.

(18-07-2012, 19:11)TechNoir napisał(a): Zrób sobie coś takiego, http://screensnapr.com/v/OGlxnq.jpg
Używanie wszędzie PBS'ów jest pójściem na łatwiznę, ale także jakimś rozwiązaniem.
(18-07-2012, 19:17)niemiec napisał(a):
(18-07-2012, 19:09)Walter Novotny napisał(a): PS Czy tylko u mnie te adresy nie działają? OTP
Bezpieczne linki zostały wyłączone, to i tamte nie działają. Nie chce mi się szukać na nowo. Chyba lepiej będzie napisać coś nowego.

Zawsze jest jeszcze kopia na mojej stronie:
Sygnały
Pre-sygnały
PBS
(18-07-2012, 19:09)Walter Novotny napisał(a): 1 Czy tor przed pociągiem B jest zajęty?
2 Używaj semaforów innego typu.
*Semafory po angielsku.

PS Czy tylko u mnie te adresy nie działają? OTP

1. Przed pociągiem B są światła
2. Czy mógłbyś powiedzieć jakiech świateł najlepiej by było ? ( ss : Click Here :* [ chodzi mi, abyś napisał np. rząd na dole 3 ])
(18-07-2012, 22:12)ReaC napisał(a): 2. Czy mógłbyś powiedzieć jakiech świateł najlepiej by było ? ( ss : Click Here :*

Jak semafory wjazdowe i wyjazdowe na/ze stacji używaj semaforów PBS, czyli 5 (dwukierunkowe) i 6 (przepuszczają tylko w jednym kierunku).
Zwykłe semafory (1) używaj tylko jako blokadę samoczynną na szlaku.
ReaC widzę, że są światła. Tylko dlaczego czerwone? Jakby tamten tor był zajęty.
Dzięki Panowie Smile . Wyszstko ładnie działa . Mam ostatnie pytanie nad światłami są takie słupy z czymś xD . Co to jest ??
zapuść obrazek i zaznacz w paincie.
(19-07-2012, 09:27)ReaC napisał(a): takie słupy z czymś xD
Semafory kształtowe. One robią to samo co ich odpowiedniki z dołu. Jak wcześnie zaczynasz grę i masz ustawione w opcjach datę wprowadzenia sygnalizatorów świetlnych to będziesz miał do dyspozycje tylko te "słupy".
Tak Baj de łej to zrób na tej linii max 3 pociągi po 3 wagony w każdym i święty spokój Wink

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord