Witajcie. Taka rzecz jeszcze mi się nie zdarzyła. Gram sobie w innej części mapy a tu nagle komunikaty. Pociąg 9 ma błędną stację, Pociąg 6 ma błędną stacje.
Lekki szok co się dzieje. Jak zobczyłem co to aż mnie zatkało
Zagrałem na gotowym scenariuszu. I nawet krajobrazu nie odtykałem bo nie było potrzeb. Gram dalej zobaczę co będzie. Może w grze da się to jakoś osuszyć. Co prawda będzie mnie to trochę kosztować a firma nie jest wielka a scenariusz mały - 64x64.
(26-11-2016, 13:11)pablo7602 napisał(a): No to jest chore. Te miasta chyba specjalnie są w tych suchych dokach. Na 6 miast 3 już zalane. Jedno już powoli odbudowuje.
To nie jest chore, tylko trochę niezgodne z rzeczywistością pod względem skutków zalania. Kiedyś dla sprawdzenia możliwości zalewania terenów i obiektów w "Open", zbudowałem na poziomie morza drogę i zorganizowałem ruch autobusów. Gdy woda zalała sama drogę, ta po prostu zniknęła, ale zalanie autobusów spowodowało, że pojazdy zaczęły w kontakcie z wodą wybuchać. Spalone wraki po chwili znikały. Ogólnie – skutek jest taki, jak w przypadku np. wypadku pojazdu drogowego z kolejowym. Mechanizm jest taki sam przy okazji każdej katastrofy komunikacyjnej możliwej w "Open".
27-11-2016, 02:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2016, 02:10 przez LaChupacabra.)
Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje. Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś . Mógłbyś podać nazwę tego scenariusza?
(27-11-2016, 02:09)LaChupacabra napisał(a): Mam gdzieś podobny scenariusz, gdzie na samym początku idzie powódź i zalewa wszystko czego się nie uratuje. Jest dostępny online , ale nie pamiętam jego nazwy. O takim, gdzie w trakcie gry coś, gdzieś samo zaczyna zalewać jeszcze nie słyszałem i szczerz, to mam duże wątpliwości czy ty sam pablo do tego nie doprowadziłeś . Mógłbyś podać nazwę tego scenariusza?
Niemożliwe. Jeśli jest budowana droga to ona jest budowana jako pochyła, a jeśli stawiany jest tam budynek to jest on budowany na sławnych już "fundamentach".