Mogłoby się wydawać, że idę na łatwiznę prosząc od podpowiedź. Jednakże chciałbym, żebyście zrozumieli, że w przypadku OTTD i pierwszego zderzenia z tym wszystkim człowiek może nabawić się bólu głowy i zniechęcenia 
Przejrzałem to forum, poczytałem o tym i o owym. Rzuciłem się na mapę Polski i chciałem pograć. Niestety denerwuje mnie fakt, że na początku gry znikają w tempie ekspresowym fabryki i inne duperele, co nie pozwala mi się jakoś sensownie rozbudowywać. Zaplanuję sobie jakąś nitkę transportową a tu pierdut fabryka mi znika
Pomyślałem sobie, że zagram coś innego i...
...to może później sobie coś wymyślę. Oczywiście będzie to kwestia błądzenia po omacku. Kiedyś jak grałem w TTD, to życie było proste. Świnia, wanna, prąd BZZZZZ
))) Ale w sumie było monotonnie. W mapie polski mi się podobało to, że są nowe fabryki, że trzeba dowozić np stal i drewno do jakiejś fabryki a do innej co innego. Wiecie o co mi chodzi.
Gracie już dłużej ode mnie, a niektórzy wręcz tym żyją to pomóżcie w wyborze mapy i dodatków. Chciałbym, żeby mapa była największa i żeby było urozmaicenie fabryk względem potrzeby w dostarczaniu towarów.
PS. Świnia, wanna to oczywiście kabaret KMN- Drzwi

Przejrzałem to forum, poczytałem o tym i o owym. Rzuciłem się na mapę Polski i chciałem pograć. Niestety denerwuje mnie fakt, że na początku gry znikają w tempie ekspresowym fabryki i inne duperele, co nie pozwala mi się jakoś sensownie rozbudowywać. Zaplanuję sobie jakąś nitkę transportową a tu pierdut fabryka mi znika

Pomyślałem sobie, że zagram coś innego i...
...to może później sobie coś wymyślę. Oczywiście będzie to kwestia błądzenia po omacku. Kiedyś jak grałem w TTD, to życie było proste. Świnia, wanna, prąd BZZZZZ
))) Ale w sumie było monotonnie. W mapie polski mi się podobało to, że są nowe fabryki, że trzeba dowozić np stal i drewno do jakiejś fabryki a do innej co innego. Wiecie o co mi chodzi. Gracie już dłużej ode mnie, a niektórzy wręcz tym żyją to pomóżcie w wyborze mapy i dodatków. Chciałbym, żeby mapa była największa i żeby było urozmaicenie fabryk względem potrzeby w dostarczaniu towarów.

PS. Świnia, wanna to oczywiście kabaret KMN- Drzwi
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

i mam niezła rzeźnie.Nowe stacje itd..